• Snart öppnar nya utestället Kopparhammaren i Norrköping. Evelina Mühling är event- och nöjesansvarig och James Tekmen är en av två delägare. Foto: Kajsa Nilsson

Nytt liv i Kopparhammaren

Snart öppnar ny restaurang och nattklubb i Industrilandskapet vid Grytstorget. Preliminär invigning är helgen den 20-21 februari och klubben kommer till en början att ha öppet på fredagar och lördagar.

James Tekmen har alltid drömt om att få starta något eget och nu går drömmen i uppfyllelse med utestället Kopparhammaren. James har funnits i branschen i tio år och drev tidigare Hugo i Finspång. Till hjälp har han event- och nöjesansvariga Evelina Mühling som har bakgrund som grundare av East Collecitve och Klubb Leche i Norrköping. Hon är dessutom DJ och har arrangerat flera klubbar i både Norrköping och Köpenhamn. James och Evelina är vänner sedan tio år tillbaka och har storslagna planer för det nya projektet.

– Vi kommer att ha olika klubbkoncept, särskilt fredagar kommer att tillägnas olika musikstilar, berättar Evelina Mühling engagerat.

På fredagar har klubben 20-årsgräns och på lördagar 25-årsgräns. Därtill byggs en restaurangdel med plats för 60 sittande gäster. Själva nattklubbsdelen rymmer 600 personer. I ena hörnet av lokalen har man byggt en platå för vip-gäster.

Satsa på kött

Minst tio personer kommer att anställas till verksamheten och redan nu är restaurangchefen tillsatt, i form av Stefan Johansson.

– Menyn är inte helt spikad ännu men vi kommer att satsa på god mat som passar alla plånböcker, försäkrar James Tekmen. Ambitionen är att satsa på bra kött.

– Det viktigaste är att skapa en god stämning i personalen och att vi blir som en familj, det kommer gästerna att märka, säger Evelina Mühling och får medhåll från James.

Genom att starta Kommarhammaren fyller de ett hål på Norrköpings nattlivskarta. Inte många alternativ finns för den partysugna. Förr såg det annorlunda ut.

– På 1990-talet fanns det massor av nattklubbar i Norrköping, nu är det inte många kvar. Att vi startar ger Norrköpingsborna fler alternativ, det skulle få plats med minst fyra till. Vår tanke är att återinföra fredagar som festdag, säger Evelina Mühling.

Özz Nucirc;jen i maj

Förutom restaurang och nattklubb kommer man att starta en egen stand up-klubb som får namnet Happy Hour.

– Premiären för stand up blir den 13 maj, dagen innan Kristi Himmelsfärd. Då kommer Özz Nucirc;jen hit, avslöjar James Tekmen. Tanken är att stand up-klubben ska återkomma 3-4 gånger per år med Sveriges största stand up-artister bokade.

Kajsa Nilsson

kajsa.nilsson@norrkopingsmagazinet.se