Nytt IT företag etablerar sig

Consid har köpt HOW Solutions och etablerar sig därmed i Linköping. HOW Solutions, som grundades år 2009, har 29 anställda med kontor i Linköping och Stockholm samt en omsättning på cirka 27 miljoner kronor 2014.

Linköping blir nu Consids tolfte kontor i Sverige. Köpet innebär att Consid finns i Linköping och stärker också sina positioner i Stockholm.

Expertis inom webb, mobilitet och e-handel

Köpet är resultat av en kampanj som Consid gjorde tidigare i år, där företaget utlovade en belöning på 100 000 kronor till personer som tipsar om bolag som sedan köps. Uppåt 50 tips har kommit in, varav ett tiotal är intressanta. Tipsen utvärderas under 2015 där Consid fortsätter sin expansion, både organiskt och genom att förvärva fler bolag.

– HOW Solutions ligger i den absoluta framkanten kring webb, mobilitet och e-handel, vilket ytterligare stärker våra satsningar inom vårt affärsområde Interactive. Att de är ett av Sveriges ledande bolag inom dessa segment gör också att de jobbar med många spännande kunder som till exempel Saab, Linköpings kommun, Lejonfastigheter, Folksam, Capio St Görans sjukhus. En helt avgörande faktor för förvärvet är också deras kultur och grundvärderingar som ligger helt i linje med den företagskultur som vi har inom Consid, säger Peter Hellgren, vd på Consid och fortsättter.

– Vi jobbar i en bransch som bejakar innovation och tempot har aldrig varit högre. Vi tycker det är väldigt roligt att vi nu kan bli ännu bättre på att hjälpa våra kunder att skapa den innovation som krävs för att vara konkurrenskraftig i dagens affärsklimat.