• Daniel Larsson, t h, enhetschef inom hemtjänsten i Norrköping informerar Klara Wennerholm om sommarvikariaten. Det hela sker på en spårvagn och var ett nytt grepp inom kommunen som föll väl ut. Foto: Leif Larsson
  • I en spårvagn på Söder tull i Norrköping kunde de som var sugna på sommarjobb inom hemtjänsten kliva på och lämna ansökan, bli intervjuad eller få information. Foto: Leif Larsson

Nytt grepp med rekrytering i spårvagn

Kan rekrytering i spårvagn vara ett framgångsrikt grepp för Norrköpings kommun när sommarvikarier till hemtjänsten söks? En första indikation tyder på det.

– Det var en riktig anstormning första dagen. Första halvtimmen kom det 100 personer och totalt kom 400-500 personer för att lämna ansökan, intervjuas eller få information, upplyser Daniel Larsson, enhetschef på Timmermansgatans hemtjänst när han tar emot i spårvagnen på den andra dagen.

Vid Söder tull i centrala Norrköping ställde kommunen upp en spårvagn med en skylt som uppmanade förbipasserande att hoppa på och söka sommarjobb inom hemtjänsten. Och många hörsammade budskapet. En av dem som klev in i spårvagnen var studenten Klara Wennerholm.

– Jag var på stan och såg spårvagnen och tyckte det kunde vara ett smart sätt att söka sommarjobb på. Jag hinner inte vara på internet och kolla hela tiden. Det här är en bra satsning och kan säkert locka folk som annars inte sökt, konstaterar hon.

Effektivare metod

Att hitta nya målgrupper var just en av orsakerna till att kommunen arrangerade denna ovanliga metod att söka arbetskraft. Nu fick personer som annars kanske inte får komma på intervju, av olika skäl, möjligheten att hitta en väg till ett arbete. Den sökande informerades om arbetets krav samtidigt som de kommunala representanterna fick ett intryck den sökande som inte kan fås på samma sätt via ett cv och ett papper med en ansökan. Spårvagnsmetoden gynnar således båda parter.

Även ekonomiska och effektivitets-skäl ligger bakom satsningen med spårvagnsrekrytering som pågick i två dagar, en fredag och en lördag.

– Vi behövde tänka nytt och så vitt jag vet är det första gången som det görs i Norrköping. Normalt sett så söker varje enhet vikarier själva och det är en långsam och dyr rekryteringsprocess. Här på spårvagnen är det en gemensam process för alla enheter med hemtjänst i kommunen, och det är 30-40 stycken, klargör Daniel Larsson, en av åtta enhetschefer som arbetade med rekrytering i det spårbundna fordonet.

150 tjänster

Han påpekade att detta sätt att söka på nog är mer avslappnat än att sitta vid ett skrivbord och bli intervjuad. Han tyckte dessutom att han själv och kollegorna fick ut en hel del av mötena.

– Vi gör det här för att är roligt och ett bra sätt att träffa människor som söker på annat sätt.

Totalt finns 150 sommarvikariat att söka i kommunens hemtjänst, främst som vårdbiträde och undersköterska.

– Efter sommaren får vi se hur det blir. I ett längre perspektiv är det i alla fall viktigt med kontinuitet i personalgrupperna, avrundar Daniel Larsson, och ger därmed hopp om fortsatt arbete för dem som hittade ett i en spårvagn på Söder tull.