• Maria Ackerfors har sett till så att Kulturhuset har ett eget galleri. Foto: Kajsa Nilsson

Nytt galleri på Kulturhuset

Sedan i onsdags har Norrköping ett nytt galleri på Kulturhuset. Här kommer även icke etablerade konstnärer få möjligheter att visa upp sin konst.

Det är den nya platsansvariga Maria Ackerfors som har sett till att idén om galleriet blivit verklighet. Under invigningskvällen spelade Erika Pohjanen, ena halvan av DJ-duon Those Dancing DJ:s och som första utställning hänger Lo Håkanssons Feminaziprojekt. Maria berättar om bakgrunden till galleriet.

– Jag började här för en månad sen och  kände att det saknades nåt. Det finns ett jättebra café och bra möjligheter till spellokal men jag tyckte att det behövdes en plats där man får ställa ut konst. Så då gjorde jag slag i saken och gjorde om rummet som förut var en förlängning av caféet. Man ska kunna komma hit med sina idéer utan krav på tidigare erfarenhet.

Flera intresserade

Den primära målgruppen för Kulturhuset är 15-25 år och redan nu har flera personer visat intresse för att ställa ut sin konst i Mellanrummet.

– Det betyder så mycket om man är 15 år och håller på mycket hemma, här blir man tagen på allvar, förklarar Maria som själv är konstnär.