• Hittills är han ensam på Sign Companys kontor i Norrköping och täcker upp kunder över hela Östergötland. Foto: Kajsa Nilsson

Nytt bildekorföretag i stan

För ett par månader sedan startade Norrköpingskillen Daniel Bring franchisekontor inom dekorkedjan Sign Company. Hittills är han ensam men han siktar på att anställa åtminstone en kollega framöver.

– Jag jobbar fortfarande kvar på mitt jobb som truckförare på Postnord men det går åt mer och mer tid till företaget. Det är skönt att ha franchise, jag får så mycket hjälp av huvudkontoret. Man är ju inte helt själv när man ingår i en kedja, säger han.

Mest företagsjobb

Av de jobb som Daniel utför i lokalen i Risängens industriområde är majoriteten riktade till företag. Till privatpersoner utför han nästan bara jobb med att montera solfilm på bilar. Till företag finns många olika tjänster, bland annat mindre eller heltäckande dekor på bilar, dekor till skyltfönster, frostfilm till fönster, tryck till vepor och banderoller och så småningom även tryck på kläder.

Att ta fram och montera bildekor är störst och Daniel har ett fång av olika kvaliteter att välja bland.

– Bildekoren är en typ av folie och de är skapade för att passa olika ändamål. Det finns en slags folie som passar bra till kortare kampanjer och andra folier som håller i 7-8 år. Det finns folier med ännu längre hållbarhet, ända upp till 12-13 år, men då stiger priset också. Många kunder har färdiga motiv som bara är att montera men vissa behöver hjälp med design och då gör jag det i datorn.

Att montera bildekor och solfilm tar tid, själva jobbet är klart på några timmar men sedan måste materialet få torka och Daniel gör en kontroll för att se att allt sitter som det ska.

– Det roligaste är att sätta upp dekor i skyltfönster och att montera skyltar, då får jag komma ut och träffa folk, avslutar han.