• Blerta Shipoli, George Gabro och Theodora Afrayem. Tillsammans arbetar de på nyöppnade Kronans Apotek i Domino. Foto: Max Elofsson
  • Än så länge har de mött positiv reaktioner från allmänheten. Det mesta finns att handla på apoteket. Foto: Max Elofsson

Nytt apotek i Domino

Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med över 300 apotek från norr till söder. I mitten av oktober öppnade Kronans 320:e apotek i Galleria Domino i centrala Norrköping.

Kronans Apotek har ytterligare 4 apotek i Norrköping.

– Vi finns i Eneby, Ingelsta Shopping, Nya Torget och i Skarphagen, säger Theodora Afrayem som är Apotekschef för det nya apoteket i Galleria Domino och sedan tidigare även på Ingelsta Shopping.

Det nya Apoteket är beläget på övre plan i Galleria Domino i BR Leksakers gamla lokal.

– Vi letar ständigt nya platser att etablera oss på och när vi fick möjligheten så var det självklart att finnas just här för våra kunder, säger hon.

Varierande jobb

Vad det gäller början för det nya apoteket så har det gått bra enligt Theodora. De har mötts av positiva intryck och bemötanden.

Det roligaste med att jobba på apotek tycker Theodora är kundkontakten.

– Det är ett ganska varierande jobb som är roligt såklart. Men kundkontakten är ändå det bästa, säger hon.

Utbildad i Linköping

Theodora Afrayem har 16 års erfarenhet i branschen. Hon började som apoteksassistent och utbildade sig senare till farmaceut. Grunden till att ett intresse skapades var redan under tidiga skolåren när hon gjorde sin prao på ett apotek. Hon läste vid Hälsouniversitetet i Linköping och tog sin farmaceutexamen i början av 2006.

Det här är inte första gången hon är med och startar upp ett helt nytt apotek. Under hennes tid som farmaceut var hon med och startade Kronans Apotek på Ingelsta Shopping, det som hon i dag även är chef över.

– Det är spännande att vara med från grunden och se utvecklingen, säger Theodora Afrayem.

Flerspråkig personal

På det nyöppnade apoteket i Domino erbjuds även möjligheten att kommunicera med kunderna på en mängd olika språk. Förutom svenska så går det även bra med ryska, arabiska, syrianska, kurdiska, albanska, persiska och engelska. De är en arbetsgrupp på fem personer, utöver Theodora, som kan hjälpa till vid behov.

Julfix

– Vi har precis skyltat upp julkampanjen som innehåller julens traditionella smaker såsom senap, saffran, choklad, te osv men vi har även fina presentförpackningar. Senap har av tradition sålts på apotek och Kronans har sin enligt eget recept och i år har vi en special edition med smak av cognac och saffran, avslutar hon.