• Therece Inge och Carina Mattsson driver det nyöppnade Butik Bohème på Hörngatan i Norrköping. Foto: Max Elofsson
  • Halsband och smycken, det mesta har de gjort själva. Foto: Max Elofsson
  • Samtliga smycken har de gjort själva. Foto: Max Elofsson

Nyöppnad butik mot strömmen

På Hörngatan i centrala Norrköping öppnades i början av februari en helt ny butik. Den heter Butik Bohème och riktar sig till personer som är intresserade av hantverk och heminredning.

Den nya butiken drivs av Carina Mattsson och Theréce Inge som har känt varandra länge, men det är först nu på senare tid de insett att de drog åt samma håll. Båda två ville öppna en butik där de säljer sitt eget och andras hantverk och annorlunda heminredning. I butiken finns en salig blandning av hantverk, smycken, ljusstakar lampor och mycket mycket annat.

– Vår första vecka har gått över förväntan. Det har varit mycket folk som har kommit hit och handlat och säger att de uppskattar en sådan här butik i Norrköping, säger Carina.

Övervåning som verkstad

Både Carina och Theréce har erfarenhet av att driva butik tidigare, men det här är första gången som de samarbetar och jobbar på samma ställe.

Lokalen beskriver de som nästintill perfekt i och med att den ligger centralt och har härliga ytor. Undervåningen är butikslokal, och övervåningen används som syateljé och verkstad.

– Vissa saker köper vi in, men väldigt mycket gör vi själva säger Theréce som precis som sin kollega har lång erfarenhet av hantverk.

Bra start

Målgruppen de riktar sig till är alla som är intresserade av hantverk och spännande inredning.

– Jag tror inte att det spelar någon roll om man är en glad student eller en pensionär utan alla kan finna något här som de vill ha, säger Carina.

Genom att det mesta är hantverk, eget och andras, så känns butiken unik.

– Eftersom vi har fått en bra start och så finns alla möjligheter, avslutar Carina.