Nyheter på festivalen

Bråvallafestivalens arrangör FKP Scorpio kommer med två nyheter i form av smarta lösningar för besökarna: flergångsmuggar för öl och cider samt festivalchip.

Det är inga lättsaltade chips de introducerar utan en lösning för att slippa bära omkring på kontanter under festivalen. Chipet är monterat i festivalarmbandet och besökarna kan på förhand föra över pengar till chipet. De pengar som blir över efter festivalens slut förs tillbaka till bankkontot. Om summan som blir kvar understiger 20 kronor går det till välgörenhet istället. Ingen försäljare på campingen och festivalområdet tar emot kontanter, chipet är det enda sättet att handla på.

Flergångsmuggar

Flergångsmugg är ett beprövat system från andra festivaler och kårhuset Kårallen i Linköping. Vid öl- och ciderköp tillkommer pant om 20 kronor som återfås när hårdplastmuggen lämnas tillbaka. Den som ser samlarvärde i att äga en egen Bråvallamugg behåller dryckeskärlet som minne. Andra pantar.

”Returmuggarna, som levereras av Ecostepz.com, har betydligt mindre miljöpåverkan än engångsmuggar eftersom de kan diskas och återvinnas. Dessutom kommer det nya systemet även att bidra till mindre skräp på festivalområdet.”, skriver FKP Scorpio i ett pressmeddelande.