• Matts Skeppstedt på Dukaten kan konstatera att appen fungerar. Foto: Tommy Pettersson

Nya parkeringssystemet en hit

Dukatens app fungerar mycket bra

I januari i år lanserade Dukaten Parkering sin nya app, Ett helt nytt sätt för bilisterna att betala för sin parkering. Det verkar nu som om systemet slagit mer än väl ut.
Det hela fungerar så att kunden slipper ta en pappersbiljett och behöver inte  heller hålla ordning på någon parkeringstid för allt detta sköter den lilla appen. I parkeringshusen öppnar sig bommarna  automatiskt både vid in- och utfart och ett exakt belopp dras från kundens  betalkort.

Inga extra avgifter

På utomhusparkeringarna används en appen Parkering Linköping  för att checka in och checka ut bilen och inga extra avgifter tillkommer. En enkät har gått ut till alla som anmält sig till den nya parkeringslösningen och över 1600 personer har svarat och de allra flesta är mycket nöjda med lösningen. Hela 96 procent tycker att bomsystemet fungerar mycket bra eller bra och 97 procent tycker att appen Parkering Linköping fungerar mycket bra eller bra.
– Det är överväldigande att se resultaten. Många har lämnat spontana positiva kommentarer, men har vi har också fått många bra synpunkter på hur vi kan utveckla systemet ytterligare. Några få har upplevt störningar och det tar vi till oss och undersöker hur vi ska kunna undvika framåt, säger Matts Skeppstedt på Dukaten nöjt.

Snart kommer månadskortet

Det vanligaste önskemålet är att kunna köpa månadskort i systemet. Utvecklingen av det är redan på gång och kommer att lanseras under sommaren. Att lättare hitta parkerad bil är ett önskemål som redan är realiserat. En röd bilsymbol dyker dessutom upp på kartan i appen där bilen är parkerad. Enkäten gick ut till cirka 3000 användare och över 1600 personer svarade. Det fans också möjlighet att lämna in övriga synpunkter och förbättringsförslag i samband med  enkäten. Många undrade varför appen inte går att använda på alla parkeringar i  Linköping. Det beror helt enkelt på att Dukaten i dagsläget bara kan  erbjuda tjänsten på sina egna parkeringar. Dukaten tittar just nu på  samarbeten med andra aktörer för att kunna erbjuda parkering via appen  på fler parkeringar.