• Veterinären Jakub Zuber och djursjukvårdaren Johanna Andersson tittar på röntgenbilder. Foto: Kajsa Nilsson
  • Mats Bäckstedt utökar Arken Zoos verksamhet med Vettris i Mirum Galleria. Foto: Kajsa Nilsson

Ny veterinärklinik i Mirum

Nu berikas Mirum Galleria med ytterligare en verksamhet när Arken Zoo öppnar veterinärklinik. Kliniken har hittills genererat tre nya anställningar och fler är på gång.

Arken Zoo har på flera håll i landet etablerat veterinärkliniker i anslutning till djuraffärerna och nu har franchisetagarna Mats och Eva Bäckstedt tagit konceptet till Norrköping. Paret driver sedan tidigare Arken Zoo i Finspång, Ingelsta och Mirum. I Mirum i Hageby har man nu hela paketet med butik, Vettris och Trimmis.

Dagkirurgi

Kliniken har utrustning för att klara de flesta ingreppen som inte kräver att djuret ligger kvar över natten. Kliniken riktar sig till smådjur samt hundar och katter och kommer att kunna genomföra allt från vaccinationer till lite större dagkirurgiska ingrepp. Tills vidare har de bara öppet under kontorstid men Mats Bäckstedt berättar att det finns planer på att i framtiden även ha öppet på lördagar.

Hos kunderna

Att etablera sig i Hageby är smart, det tror djursjukvårdaren Johanna Andersson.

– Nu finns vi där kunderna finns. Det bor mycket människor i området, säger hon och Mats Bäckstedt fyller i.

– Ja, de som inte har bil kan ha svårt att ta sig till veterinären, men nu kan de åka spårvagn. Vi vill vara en modern klinik och kommer bland annat ha drop-in, påpekar han.