• Nils Karlstrand, Malin Andersson och Magnus Liljeblad är alla delägare i det nya gymmet Norrköpings TräningsCenter NTC. Foto: Max Elofsson
  • Malin, som mest är känd under sitt smeknamn Mikroboss, lyfter tungt. Foto: Max Elofsson

Ny träningslokal i stan

Nu har Norrköpings nya träningsanläggning öppnat upp. Borta på Pilgatan har Norrköpings TräningsCenter (NTC) öppnat och de erbjuder framför allt gruppträning.

Initiativtagarna och delägarna till det nya träningscentret är Magnus Liljeblad, Malin Andersson och Nils Karlstrand. De har letat lokaler runt om i stan i två års tid och till slut fann de den rätta. Samtidigt tycker de att det känns bra att det tog lite tid, eftersom det gav Magnus och Malin tid att utvecklas i sina roller.

– Vi har båda gått en utbildning för att bli personliga tränare. Vi ville heller inte stressa fram, utan vi ville verkligen hitta en lämplig lokal, säger Malin Andersson.

Viktiga delar

Det som de såg som viktigt i lokalen är bland annat att det är högt i tak, lagom stor och att det ska finnas parkeringsmöjligheter i närheten. Magnus och Malin har båda erfarenhet av att jobba inom gym tidigare och har hållit i större gruppass. Något annat som de ser som oerhört viktigt i att starta en egen anläggning är att det ska vara bra och familjär stämning hela tiden.

– Vi vill skapa grym stämning, att alla samlas här och tar en kaffe och snackar lite skit efteråt skapar bättre sammanhållning med, säger Magnus Liljeblad.

Gruppträning

Det som sticker ut från andra gym och träningsverksamheter är att de nästintill enbart fokuserar på gruppträning på NTC. Totalt blir de 14 tränare som kan hålla i gruppass där alla har specialkompetens inom yoga, tynglyftning eller gymnastik. Och förstås den vanliga funktionella träningen.

Passen kommer att vara utspridda under dagarna, från morgon till kväll. För att hålla kvalité i gruppassen vill de heller aldrig att det är fler än tolv personer som deltar.

Alla tre har en stor kärlek till livet med funktionell träning och Magnus Liljeblad säger att det är roligt att känna att man blir starkare och bättre för varje dag som går. Malin Andersson fyller i att även om hon gillar att utvecklas själv så blir ännu mer glad över att träna andra och hjälpa dem att nå nya mål.