• Jonas Lindman jobbar i Folkpools butik i Norrköping. Foto: Wladimir Loyola
  • Den nya digitala teststationen testar nio värden av poolvattnet. Foto: Malin Cropper

Ny teststation analyserar poolvatten

I vår lanseras en ny digital teststation som kommer att finnas i Folkpools butik i Norrköping. Teststationen testar nio värden av vattnet och därefter får kunden råd om vad som behövs för att justera vattnet.

Den digitala teststationen är unik inom poolbranschen i Sverige. I dag säljer Folkpool en teststation som man kan ha hemma och den testar tre värden. Den nya digitala teststationen analyserar hela nio värden, till exempel kalk. Genom att ta med en burk vatten till butiken kan den digitala teststationen analysera pool- eller spabadsvattnet på några minuter.

–Med den nya digitala teststationen kan vi i butiken hålla ett register där vi ser hur värdena ser ut och vilka datum testerna har gjorts, säger Jonas Lindman, som arbetar i Folkpools butik i Norrköping.

Helst ska man göra testet två gånger per säsong, eller vid tillfällen när man känner sig tveksam över vattnets kvalitet. En av de viktigaste parametrarna för badvattnet är ph-värdet. Det perfekta ph-värdet för pooler ska ligga på 7,2. Har man ett för lågt ph-värde riskerar man att materialen i poolen, till exempel alla rostfria detaljer, skadas. Ett för högt ph-värde kan irritera ögon och hud, skada materialen i poolen och göra så att kloret inte fungerar, kalk kan fällas ut och vattnet blir mjölkigt.