• Andreas Giselgren menar Loppis är poppis. Foto: Tina Andersson

Ny storloppis i stan

En ny loppis slår upp portarna i staden. Det är Östgötamarknader tillsammans med IFK Norrköping som öppnar upp till vad man tror kan bli Norrköpings största loppis. Platsen är Östgötaporten. – Vi tittar hela tiden på hur vi kan använda vår stora, fina arena till något mer än bara fotboll, säger Åsa Stenmark, verksamhetschef på Parken event arena.

Initiativet kom från IFK Norrköping och Andreas Giselgren på Östgötamarknader var inte sen på att samarbeta. Företaget arrangerar marknader i Östergötland sedan 28 år tillbaka, i Norrköping ligger de exempelvis bakom bakluckeloppisarna på Himmelstalund och megaloppis med antikviteter på Borgen.

– Det var inget att tveka på. Jag är tokig i marknader och vi vill satsa på en mellanstor marknad som fortfarande är billig för säljarna, så det här passar oss perfekt, säger Andreas Giselgren.

När loppisen på Östgötaporten äger rum i april, kommer den att hålla till under tak på publikdäck, med plats för upp till 250 säljare. Med det kan marknaden komma att bli Norrköpings största loppis. Ett hundratal personer har redan visat sitt intresse och anmälningarna har börjat trilla in.

– Loppistrenden blir bara större och större. Det kommer hela tiden en ny generation, som vill göra nya fynd, säger Anderas Giselgren.

Han menar att loppisar ger säljaren en möjlighet att bli av med saker som blivit liggande och att tjäna en slant, samtidigt som köparen kan handla billigt och hållbart. Han berättar att det i ett genomsnittligt svenskt hushåll ligger oanvända prylar till ett värde av 20 000 kronor.

Även om marknaden är ett bra tillfälle för IFK att synas, och arenan kommer till användning, vill man också bidra till ett hållbart samhälle.

– Återbruk ligger i tiden och det är klart att vi vill vara med och arbeta för en bättre miljö, säger Åsa Stenmark.

Under marknaden kommer IFK att hålla souvenirbutiken öppen och det kommer att finnas fika och korv till försäljning.