• Röda mattan ledde in till äventyrsgolfen. Foto: Kajsa Nilsson
  • Vice ordförande Bengt Ydebäck fick slå det första slaget. Foto: Kajsa Nilsson
  • Sista banan går rakt igenom en spårvagn. Foto: Kajsa Nilsson
  • KFUM:s ordförande Janne Eberhard höll tal. Foto: Kajsa Nilsson
  • Många kända landmärken från Norrköping återfinns i banorna. Foto: Kajsa Nilsson
  • Femöresbron i miniformat. Foto: Kajsa Nilsson
  • Leif Lindell fick klippa bandet. Foto: Kajsa Nilsson

Ny sommaraktivitet i Folkparken

I det gassande solskenet på nationaldagen invigdes Norrköpings äventyrsgolf i Folkparken. Det är KFUM Norrköping som ligger bakom den stora satsningen, samma organisation som drev minigolfen som låg på samma plats.

Äventyrsgolfen har Norrköpings stad som genomgående tema och banorna visar kända landmärken och kopplingar till ortstypiska verksamheter i de tolv banorna. Spårvagnarna har såklart förärats en plats i äventyrsgolfen och den sista banan går rakt igenom en spårvagn. Genom hela anläggningen går Motala Ström i miniformat.

Olika svårighetsgrader

När det blågula bandet skulle klippas vid elvatiden på nationaldagsförmiddagen hade en skaplig publik samlats, alla förväntansfulla på att få pröva lyckan med en putter. Alla banor har en enkel och en lite svårare väg och spelaren väljer själv hur svårt det ska bli och på en skylt står det hur många slag som är par på just den banan. Hamnar man i en bunker läggs ett extra slag till slutresultatet på banan, en klurig extrafiness som saknas på vanliga minigolfbanor. Men så är det här ju också äventyrsgolf.

Första slaget

KFUM:s vice ordförande och projektledare för äventyrsgolfbygget, Bengt Ydebäck, fick slå det första slaget efter att ordföranden och eldsjälen Janne Eberhard hållit tal och berättat om de olika banorna. Därefter fylldes banan snabbt av nyfikna norrköpingsbor och så kommer det nog förbli resten av sommaren.