• Johan Larsson är projektledare på Lejonfastigheter. Foto: Tommy Pettersson

Ny skola startar på torsdag

Elsa Brändström ombyggd och nästan klar

Till en kostnad av 103 miljoner så har nu första etappen av renoveringen av Elsa Brändströms skola färdigställts. Representanter från fastighetsägaren Lejonfastigheter och skolan visade upp de ombyggda lokalerna och samtliga var överens om att detta blir bra.
På torsdag kommer de första hundra eleverna, skolpersonalen har redan börjat jobba och rektor Maria Esbjörnsson är idel solsken nu när skolan och dess första etapp är klar.

Max 500

– Vid nästa läsårsstart är skolan helt utbyggd och då blir vi mellan 450 och 500 elever här. Men just nu så börjar vi så här, säger hon och visar runt i de nyrenoverade lokalerna. Nu är inte allt klart men det kommer det att vara när eleverna kommer.

Föräldramöte

– Vi kommer att ha föräldramöten redan första veckan för det finns en stor nyfikenhet på hur vår nya skola tar sig ut. Ingen har ju, förutom jag och några till, varit här och vet hur det ser ut, berättar Maria Esbjörnsson och visar samtidigt upp deras väldigt smakfulla hemkunskapssal där tonen är, ”engelskt grön”. Att det funnits vissa utmaningen i den gamla byggnaden som är Q-märkt är inte att förvånas över men värst blir det nog i den byggnad som är äldst på området och byggmaterialet kan variera ganska kraftigt, berättar projektledaren Johan Larsson som tillsammans med förvaltaren Joachim Tjädermo är med på rundvandringen.
– När vi sedan tar den andra byggnaden blir det en ordentlig invigning men det dröjer alltså ett år till dess. Men självklart är vi nöjda med hur arbetet löpt så här långt, avslutar Johan Larsson.