• Albin Selerud, Linus Härdelin och Ponthus Hamnäs är några av hjärnorna bakom den nya festivalen. Foto: Max Elofsson

Ny rockfestival till Norrköping

I vår kommer en helt ny musikfestival att arrangeras i Norrköping. Östgöta Rockfestival anordnas för första gången i Folkets park och bakom projektet står Östgötska festivalbolaget och tre 19-åriga killar i spetsen.

I slutet av maj kommer den nya musikfestivalen att arrangeras. Musikakterna som kommer att framträda under festivalen är främst inriktade på rockmusik och totalt kommer ungefär tio framträdanden att ske. Tanken är att det ska vara en bra variation av lokala band och nationellt kända.

– Vi märkte att flera andra mindre festivaler lades ner och vi vill fylla tomrummet. Dessutom vill vi öka utbudet och bidra till en varierad musikscen, säger Albin Selerud, vd för Östgötska festivalbolaget.

Många som blivit snopna

Personerna som ligger bakom bolaget och projektet är ett gäng unga killar som studerar på gymnasiet i Norrköping. Albin Selerud innehar förutom vd-rollen även titeln som projektledare. Kompanjonerna Linus Härdelin är säkerhetsansvarig och Ponthus Hamnäs ansvarigar för det ekonomiska.

– Det är många som har blivit lite snopna när de förstått att de är vi, ett gäng 19-åringar som är arrangörer av ett sådant här projekt, säger Albin Selerud.

Eventbolaget är också en av aktörerna bakom Östgöta Rockestival.

Klara artister

Fredagen den 12 maj är det tänkt att Östgöta Rockfestival ska äga rum i Folkets park i Norrköping. De hoppas på att mellan 1 500 och 2 000 personer kommer att besöka eventet. Under förra veckan drog biljettförsäljningen igång och de första tre musikakterna presenterades.

Lillasyster från Göteborg bildades 2006 och har sedan dess släppt fyra studioalbum och två samlingsskivor. Under åren har de spelat på flera stora festivaler i Sverige.

Jay Smith vann tv-programmet Idol 2010. Sedan dess har han släppt musik både som soloartist och med sitt band Von Benzo.

Smash Into Pieces bildades 2008 i Örebro. De har släppt tre skivor där den första kom ut 2013 och den senaste nu i början av 2017.

– Det är kul att det finns intresse även från artisterna. Det är flera som har kontaktat oss och undrat de kan få spela, säger Linus Härdelin.

Fullt ös

Inför festivalen tycker de att det känns bra och det är bara fullt ös som gäller. Utöver musiken så kommer en del sidoevents att pågå under festivalens gång.

– Vi vill att folket som kommer ska se det som en stor after work och en bra start på festivalsommaren, säger Albin Selerud avslutningsvis.