• Bråvalla Festival som arrangeras sedan 2013 är en av landets största musikfestivaler. Foto: Patrik Ekström

Ny projektledare för Musikhuvudstad

Sandra Wall blir ny projektledare för Musikhuvudstad 2020. Hon har en bakgrund som kulturjournalist och stor erfarenhet av att följa och förmedla kultur- och musikbranschen.

Under sin tid som verksam journalist har Sandra Wall fördjupat sig i Norrköpings musikliv. Detta har nu lett vidare till att hon blir ny projektledare för stadens kamp att bli musikhuvudstad i Sverige år 2020. För att bli det ska Norrköping först och främst vara nytänkande, nyskapande och företagsam inom musikområdet. Den nya tjänsten påbörjar hon i början av januari 2017.

– Det känns jättespännande och utmanande att ta sig an det här uppdraget, säger Sandra Wall.

Stack ut

Näringslivsdirektören Anne Revland var med i rekryteringsprocessen och var med och utsåg Sandra Wall till ny projektledare.

– Vi hade många intressanta sökande men Sandra stack ut kunskapsmässigt och med sin bredd. Hon har ett brett perspektiv med kunskap om musikbranschen internationellt, nationellt och lokalt. Att hon har ett så stort nätverk är ett plus, säger Anne Revland.

Det som Sandra Wall har som förhoppningar att skapa är bland annat en lokal musikgala såsom det finns för sport i Östergötland. Även en högre utbildning inom musik är något hon hoppas på.

Fyra delar

Att bli Musikhuvudstaden Norrköping finns beskriven i kommunens övergripande Vision 2035. Projektet består av fyra delar, utbildning, bransch, näringsliv och kommunikation och med målet att underlätta för musiker och andra yrkesgrupper inom musikbranschen.

– Mitt hjärta slår verkligen för Norrköping, där musik och kultur är en stor del av staden till vardag och fest. Den delen fortsätter nu att växa på både bredden och höjden. Norrköpingsandan som finns inom den lokala musikbranschen är unik. Det är en ovärderlig resurs att bygga vidare på genom olika satsningar och projekt, säger Sandra Wall.