• Sten Lilja får bra stöd från Johan Bergerfalk på Upplev Norrköping i förberedelserna inför nya mässan på Bråvallafältet. Foto: Kajsa Nilsson

Ny mässa för hus på hjul

Under Kristihimmelsfärdshelgen samlas Sveriges husvagns- och husbilsentusiaster i Norrköping. Bråvallafältet blir skådeplats till mer än bara musikfestival när företaget Looping Event arrangerar utomhusmässan Hus på hjul i maj.

– Mässan riktar sig till alla som är intresserade av mobilt boende. Bråvalla flygfält är perfekt läge för oss, både geografiskt och av utrymmesskäl. Tanken är att mässan ska återkomma årligen, berättar Sten Lilja på Looping Event. Han är en av ägarna till bolaget som i vår arrangerar mässa i Norrköping.

Tvådagarsmässa

Mässan kommer att ha kapacitet för 10 000-20 000 besökare och ha plats för omkring 3 000 ekipage på campingen. Campingen öppnar redan på torsdagskvällen och håller öppet till söndagen. Själva mässdagarna är fredag och lördag.

– Mässan är på flygfältets startbana, på ena sidan finns plats för företag och på andra sidan en köp- och säljmarknad för privatpersoner, lite som ”Blocket live”. På företagsdelen kommer det också finnas utrymme för en provkörningsbana på cirka en kilometer, säger han.

Många lokala aktörer kommer att få vara med under mässan, bland annat restaurangtältet ska bemannas av någon lokal näring.

– Det känns jättebra från kommunens sida att man tänker på lokala företag. Det kommer att bli folkfest. Att arrangera en sådan här mässa är inte nischat, det är folkligt, fastslår Johan Bergerfalk, evenemangsansvarig på Upplev Norrköping.

Veteranutställning

Förutom mässan och köp- och säljmarknaden får man också se riktigt gamla veteranbilar och husvagnar som besökarna själva tar med sig. Kanske dyker det upp en gammal Saabo-vagn, tillverkad i Norrköping på 1960-talet.

Den 15 februari släpps biljetterna till mässan via Ticnet och tre månader senare är det dags.

– Jag hoppas att få se ett hav av människor. Det viktigaste är att det blir en trevlig mässa, då kommer folk tillbaka nästa år, avslutar Sten Lilja.

Kajsa Nilsson

kajsa.nilsson@norrkopingsmagazinet.se