• Makarna Richard och Maria Lehtonen arrangerar Hälsomässan Kropp och Själ i Mässhallen på Himmelstalund i september. Foto: Tina Andersson
  • Makarna Richard och Maria Lehtonen arrangerar Hälsomässan Kropp och Själ i Mässhallen på Himmelstalund i september. Foto: Tina Andersson

Ny mässa för hälsa och välmående

Det var många år sedan som Norrköping stod värd för en egen hälsomässa, men nu blir det ändring på det. Tack vare makarna Maria och Richard Lehtonen kommer ett 70-tal utställare till Hälsomässan Kropp & Själ i september.

– Vi tycker själva om att gå mässor, men det är inte så lönsamt för småföretagare att ställa ut på mässor i andra städer. Nu fanns det ingen här i Norrköping, så vi bestämde oss för att fixa en egen, säger Maria.

Något för alla

Under en heldag kommer man kunna förkovra sig i hälsa både för kropp och själ. Besökarna kan ta del av olika prova på-erbjudande, samt föreläsningar inom bland annat yoga, meditation, healing, kost och olika hälsoprodukter. Platserna är begränsade, så det är först till kvarn-principen som gäller.

– Vårt mål har varit att skapa en bredd bland utställarna, där alla ska hitta något. Jag tycker att vi har lyckats bra med det, säger Richard.

Att en hälsomässa varit efterlängtad märkte arrangörerna tydligt redan efter första veckan som de öppnade upp för utställare att anmäla sig.

– Intresset har varit enormt, redan från start har vi fått in runt 20 förfrågningar i veckan, berättar Richard.

Jobbar med människor

De insåg snart att den från början tilltänkta lokalen skulle bli för liten. Den 23 september slår de upp portarna till Mässhallen på Himmelstalund och Hälsomässan Kropp och själ, där utställare från både när och fjärran deltar.

Till vardags driver makarna Richard och Maria Lehtonen företaget AQM Hälsoeffekt, som bland annat bedriver hypnoterapi, Hot Stone-massage, smärtlindring vid förlossning och relationscoachning. Hälsomässan är deras första stora arrangemang, men trots det tycker de att det omfattande arbetet har gått smidigt.

Återkommande mässa

– Alla har varit otroligt hjälpsamma och generösa med tips och råd. Det är klart att det tar mycket tid, men samtidigt är det så himla roligt, säger Maria.

– Det har blivit många timmar med datorn i knät i varsitt soffhörn om kvällarna efter jobbet, men det är det värt, säger Richard.

Nu hoppas paret på en lyckad mässa.

– För besökarna är vårt mål att alla ska hitta någonting nytt som kan ta dem framåt i livet och att våra utställare ska känna att de får visa upp sina kunskaper som kan hjälpa andra, säger Maria.

– Vår förhoppning är såklart att det här ska bli ett återkommande evenemang, men först ska vi göra vår första, säger Richard.