• Hanan och Fadi Hanna öppnar ny libanesisk restaurang i centrala Norrköping. Foto: Kajsa Nilsson
  • På luncherna är det buffé och på kvällstid bordsservering med bland annat avsmakningsmeny. Foto: Philip Chamoun
  • Restaurangen är fylld av detaljer som påminner om Mellanöstern. Foto: Kajsa Nilsson
  • Restaurangen har 80 sittplatser. Foto: Kajsa Nilsson

Ny libanesisk krog i stan

En glimt av Mellanöstern med dignande buffé av sallader och röror. Här är allt genomtänkt för att ge restaurangbesökarna till en riktigt libanesisk upplevelse.

Det är Fadi Hanna som öppnar restaurangen med hjälp av sin fru Hanan Hanna. De har själva rötter från området och tycker mycket om maten. Nu förverkligar de sin dröm att öppna en egen libanesisk restaurang där såväl mat och dryck som atmosfär är libanesisk. Framöver kommer de komplettera serveringen med libanesisk underhållning vissa kvällar.

Många meze

Grillat kött och smårätter, meze, står i centrum. På luncherna serveras kyckling, laxfilé, shawarma, shish kofta och hemgjord falafel med cirka 20 olika röror och sallader att välja på i buffén. Därtill väljer man själv om man vill ha ris, bulgur eller pommes frites. Som efterrätt finns flertalet desserter att välja på i buffén.

– 80 procent av det vi serverar är vegetariskt och all mat är nyttig, försäkrar Fadi Hanna som tycks vara lycklig men något trött efter en framgångsrik första vecka.

– Det har varit så mycket folk att man har fått boka bord även på lunchen, säger han och ler.

Avsmakningsmeny

På kvällstid rullas buffébordet ut och man har i stället bordsservering där grillrätterna kompletteras av avsmakningsmenyer med kockens val. På menyn finns bland annat råbiff av oxfilé och tigerräkor men även hemgjord falafel. Med flera libanesiska viner fulländas måltiden, givetvis serveras det populära röda vinet Chateau musar.