• Enes Ganibegovic i sin nya restaurang i Norrköping som får namnet Angry Bull och i första hand satsar på kött av hög kvalitet. Foto: Leif Larsson

Ny krog med grillat av hög klass

Den 17 juni öppnar Enes Ganibegovic åter en restaurang i Norrköping. Angry Bull Steakhouse är namnet och menyn ska innehålla högklassigt kött av olika slag.

– Det blir bland annat fläsk, oxfilé, oxkött, biffar, hamburgare och stekar men även fiskrätter och vegetariska rätter. Ett brett utbud, bedyrar han.

Enes har haft tre restauranger, sålt en och nu har han åter tre stycken. Den ena är en bar med dans och biljard och den andra är en grillkrog. Nykomlingen riktar också in sig på grillat i stor utsträckning, träkolsgrill finns att tillgå. Kvaliteten sätts i första rummet.

– Tv-kockarna Gordon Ramsay och Jamie Oliver köper kött från samma ställe som vi. Det är kött från grisar och kor som ätit naturligt foder och levt ett stressfritt liv. Köttet hängmöras i 21 dagar i speciella salthus. Jag gillar kvalitet, något annat ska det inte vara, påpekar Enes.

Hinner klart

All mat ska göras från grunden i en nya restaurangen. Exempelvis såser och det blir egen pommes, egen majonnäs, egen yoghurt.

– Vi har bara en frys, och den är till glassen. Annars har vi bara kylar, förklarar Enes.

När Norrköpings-Magazinet hälsar på några veckor innan invigningen har de rustika och bastanta möblerna kommit på plats och det mesta  ser färdigbyggt ut.

– Snickare har byggt, målat och lackat på plats och jag har också hjälpt till en del själv. Vi väntar fortfarande på en del kylar, vissa inredningsdetaljer och andra smågrejer. Men vi hinner, fastslår Enes.

Snälla på krogen

Knappt tio personer ska jobba på restaurangen som Enes tycker har ett bra läge nära både centrum, centralstation och turiststråk. Omkring 50 gäster får plats och det finns även en nedervåning tänkt som barhäng för cirka 20 personer. Det går även att äta där. Han tror det kommer att gå bra för den nya krogen.

– Jag blev egen företagare när jag var 19 år, har varit i branschen i 23 år och har ett gott rykte i stan, avrundar Enes Ganibegovic och konstaterar att namnet Angry Bull inte betyder att man är arga på krogen.

– Nej, tvärtom, säger han med ett litet skratt.