• Här är fyra av styrelseledamöterna i den nya ambitiösa fotbollsklubben Ektorp Talent FC: Mirza Tule, Marcus Kemppainen, Edin Sinanovic och Amir Huskanovic. Ytterligare tre ledamöter finns: Kasper Ringqvist, Jonatan Ståhling och Zinahid Tenic. Foto: Leif Larsson.

Ny klubb för fotbollstalanger

Fotbollstalanger som av olika skäl försvunnit på vägen får nu en ny chans i nystartade Ektorp Talent FC i Norrköping. I vår debuterar klubben i division 6 och det ambitiösa målet är att snabbt avancera i seriesystemet.

– Ett kortsiktigt mål är att vinna sexan och sedan fortsätta och vinna femman och fyran, klargör Mirza Tule, ordförande och spelare i den nya föreningen.

– Jag tror vi vinner sexan utan förlust, inskjuter Amir Huskanovic, en annan av de unga spelarna och styrelseledamöterna.

– Om tio år ska vi vara i allsvenskan, tillägger Marcus Kemppainen, också spelare och ledamot i styrelsen.

Varje uttalande följs av ett skratt, men det finns både skämt och allvar bakom påståendena. Killarna vet att de sticker ut hakan, men ambitionerna är höga. Hittills har man knutit till sig 12-13 spelare och man räknar kallt med 7-8 till. Tidningen har träffat nämnda trio samt Edin Sinanovic, spelare och styrelseledamot han också, för fotbollsnack i vintertid.

– Ett första mål är som sagt att avancera en division. Men vi vill också skapa en vinnarmentalitet och en gemenskap där alla jobbar mot samma mål. Vi ska ha träningar som är roliga och där alla utvecklas. Och på plan ska vi spela en teknisk och snabb fotboll. Vi är spelskickliga och i sexan är lagen oftast inte så spelskickliga så vi ska kunna vinna serien. Men vi måste jobba stenhårt för att lyckas, redogör Mirza Tule.

En andra chans

Som klubbnamnet antyder är det här talanger ska samlas. Det kan vara sådana som i unga år drabbats av skador, inte lyckats fullt i andra klubbar och tröttnat eller inte kommit fram av andra skäl.

– Hos oss får spelare en andra chans. Vi tänder hoppet igen och vi har redan sett att det finns engagemang i truppen, förtäljer Edin.

– Ett långsiktigt mål är att bli nästa bästa fotbollsklubb i Norrköping. Det finns mycket talanger i Norrköping och vi ska vara med och stärka Norrköpings varumärke som fotbollsstad, bedyrar Mirza.

Klubben har också ett samhällsengagemang och är därför också ett integrationsprojekt. Inte minst vill man stötta de som hamnat snett med droger och kriminalitet.

– Vi sticker också ut som klubb på det sättet. De som har en bakgrund med droger och brott ska inte bara komma hit och träna, vi ska pusha dem lite extra för att få dem på rätt väg, påpekar Mirza.

Idé blev verklighet

De fyra lirarna har själva spelat i IFK Norrköping och IF Sylvia och villa testa något nytt. De snackade om att bilda en egen klubb och så blev det.

– Det är en idé jag haft sedan jag var 16 år, att värva spelare och ha en egen klubb. Det är roligt att det blev av, konstaterar Marcus.

Framöver är cupspel inomhus och träning som drar i gång i januari. Men var och när man ska spela och träna är alltid en stötesten för nya föreningar.

– Vi kämpar för att får Sydvallen i Hageby som hemmaplan. Det är där vi finns och känner oss hemma, säger Mirza Tule, ordförande i den framåtsträvande och nyskapande fotbollsklubben.