Ny fritidsgård till sommaren

Under hösten har ett arbete påbörjats för att skapa en ny sommarfritidsgård i Norrköping. Det är Norrevo Fastigheter som står bakom projektet och den kommer att ligga i Vasaparken.

Den tilltänkta fritidsgården är tänkt att ersätta en gammal byggnad som stod placerad i Vasaparken, men som numera är riven. Den tidigare byggnaden användes även den som fritidsgård men den ansågs vara i för dåligt skick för att kunna använda, där av rivningen.

Sedan några år tillbaka är det Utbildningskontoret som sitter på ansvaret att bedriva verksamhet i parken. Det innebär att det är kommunens fritidsgårdar som bemannar caféet och ordnar med aktiviteter för ungdomarna. De ska även ha tillsyn över bassängen och svarar för en del av den dagliga städningen.

Uppskattad plats

Tanken med att lägga den kommande sommarfritidsgården just i Vasaparken är just för att den är centralt belägen och är en tillgång för de boende i Norrköping.

– Vasaparken är en bra plats. Det är ju en grön oas mitt i staden som jag tror är uppskattad, säger Håkan Karlsson på Utbildningskontoret.

Klar i maj

En av de gamla byggnaderna kommer att vara kvar och renoveras. Den nya byggnadsdelen uppförs mot Södra Promenaden. Kommunikationsansvarig på Norrevo Fastigheter Daniel Ackermann skriver i ett pressmeddelande att de gick ut med en inbjudan till näringslivet att kunna lämna anbud för den nya fritidsgården i mitten av november. Näringslivet har fram till den 15 december på sig att lämna anbud.

– Det känns jättebra tycker jag. Vi hoppas även att kunna locka fler tonåringar till parken framöver och det här kan vara ett steg i rätt riktning, säger Håkan Karlsson.

Just inväntas anbud för att kunna sätta spaden i backen. Den nya byggnaden är tänkt att stå klar till mitten av maj nästa år.