• Andreas Lennartsson, ägare till Ica Nära Ljura i Norrköping, har byggt ut affären med en förbutik på 120 kvadratmeter där det erbjuds tips och trav, större postavdelning och unik ta-med-service av egenproducerade frukostar och mellanmål. Foto: Leif Larsson

Ny förbutik med flera nyheter

En ny förbutik på 120 kvadratmeter är precis klar hos Ica Nära Ljura i Norrköping. En hel del nyheter erbjuds, som exempelvis tips och trav-service och Ica to go, en unik ta-med-service.

– Ljura har varit i en utvecklingfas i ett par år. Området förnyas, lägenheter renoveras och det byggs nya bostäder. Kundunderlaget ökar och man ställer högre krav. Det vill vi möta, förklarar Andreas Lennartsson, ägare till butiken.

En ovanlig detalj i det nya är det som kallas Ica to go. I den nya förbutiken, precis innanför entrén, kan kunden köpa butikens egentillverkade frukostar, mellanmål och smörgåsar. Här finns också yoghurt, smoothies, wraps, pizza, panini, korv och glass.

– Vi är först i Sverige som Ica Nära-butik att ha Ica to go. Annars är det bara profiler som Ica Kvantum och Ica Maxi som har det, berättar Andreas.

Efterfrågan

En annan nyhet är att både ATG och Svenska Spel finns att tillgå, alltså ett stort spelutbud vad gäller trav, tips, odds, lotto och lite annat.

– Det har varit efterfrågan på spel. När jag köpte butiken för 16 år sedan fanns spel på två ställen i närheten. Men de har lagt ned. Nu finns möjligheten igen, påpekar Andreas.

Tack vare förbutiken så har postavdelningen blivit större och hanteringen av returvaror har flyttats och blivit smidigare.

– Tidigare var en burkautomat det första som mötte kunden i entrén, inte så roligt, tycker butiksägaren.

Bygger ut mer

Andreas berättar att förbutiken är ett första steg i utbyggnad, förnyelse och förbättring.

– Vi ska också bygga ut butiksytan med 300 kvadratmeter, bland annat får färskvarusortimentet mer yta. Det blir mindre trångt i butiken. Förhoppningsvis är det klart under året. Dessutom ska vi bygga ut parkeringen, i dag har vi fem platser, det ska bli tolv.

Tanken med den färska utbyggnaden är att ge kunderna en mer modernare affär där det går snabbare att till exempel handla och sköta postärenden. Även arbetsmiljön för de de tolv som arbetar i butiken blir bättre och lugnare. Den totala arbetstiden har sträckts ut.

– Tre i personalen har gått upp i tid, motsvarande en heltidstjänst, avrundar Andreas Lennartsson ambitiös butiksägare i Ljura.