• Carina Malmgren återvänder nu till Östergötland. Foto: Leif Johansson
  • Joakim Kärnborg drar vidare till Linköpings kommun. Foto: Tommy Pettersson

Ny chef på Östsam

Storregionfrågan är fortfarande het och oviss vilket innebär att regionförbundet Östsam tuffar på som vanligt ihop med Östergötlands landsting och östgötakommunerna.

För ett litet tag sedan ”snodde” Linköpings kommun Östsams regiondirektör, Jocke Kärnborg. Därför fick förbundet gå ut med håven för att finna en ny chef.

Återvändare

Det blev Carina Malmgren, i dag chef för Studentcentrum vid Malmö högskola, som blir ny regiondirektör i Östergötland och tillika chef för Regionförbundet Östsam. Hon tillträder den första september och tar över efter Joakim Kärnborg som blir ny kommundirektör i Linköpings kommun.

– Det här är ju ett drömjobb för mig och jag ser verkligen fram emot min nya tjänst. Det känns inspirerande att aktivt få delta i hela regionens utveckling för att möta framtidens utmaningar, säger Malmgren i en kommentar.

Från Skåne

Carina återvänder hem till Östergötland efter fyra år i Skåne. Först som avdelningschef vid högskolan i Kristianstad och därefter som chef för Studentcentrum vid Malmö högskola. För även om hon föddes i Västerås är det ändå Östergötland som är hemma och hit kom hon för att studera till lärare vid Linköpings universitet 1983.

Carina stannade kvar inom LiU och arbetade bland annat med externa relationer för att bygga broar med det omkringliggande samhället med målet att sprida kunskap och samtidigt främja entreprenörskap inom universitetet.

– Bland annat samarbetade jag nära med Norrköpings kommun för ömsesidigt utbyte mellan kommunen och akademin. Det var där jag lärde mig hur god kommunal förvaltning fungerar, säger Carina Malmgren.

Nöjda med rekryteringen

Avgående direktören Joakim Kärnborg och Jan Owe-Larsson, styrelseordförande Regionförbundet Östsam, är nöjda med rekryteringen.

– Vi är mycket glada över att ha lyckats knyta Carina Malmgren till oss, och att det dessutom har gått så snabbt. Carina har just den profil och de egenskaper vi efterlyste för uppdraget som regiondirektör, säger Larsson och får understöd av Kärnborg.

– Jag är övertygad om att det här är rätt person för Östsam. Carina har djup förståelse för de utmaningar som vår region står inför. Det ska bli kul att jobba ihop med henne i höst i min nya roll som kommundirektör, säger Joakim Kärnborg.

Tommy Pettersson

tommy.pettersson@linkopingsposten.se

Fakta:

Familj: Gift, två barn, 19 och 16 år.

Smultronställe i Östergötland:

– Det måste bli sommarstället nära sjön Yxningen utanför Valdemarsvik.