• Hotellrummen har fin utsikt över Rådhuset. Foto: Kajsa Nilsson
  • Tobias Alexandersson, Timmy Frisk och Mikael Solmanson ser fram emot att ta emot gäster. Foto: Kajsa Nilsson
  • Timmy Frisk driver hotell sedan tidigare, First hotel Central blir hans tredje. Foto: Kajsa Nilsson
  • Man checkar in i en automat i restaurangen. Foto: Kajsa Nilsson
  • De fönsterlösa hotellrummen kallas hytter. Foto: Kajsa Nilsson
  • Hotellet har 70 hotellrum, sex lägenheter och en svit.

Nu öppnar First hotel Central

Nu öppnar Norrköpings nya hotell precis bredvid Rådhuset. Med 70 hotellrum, sex lägenheter och en svit gör kedjan First hotels inträde på Norrköpings hotellmarknad. Med restaurang Stadsvakten på bottenplan har även Norrköpingsbor anledning att gå dit. Bakom satsningen ligger ett gäng unga män.

Incheckning till hotellet sker via en automat i restaurangen, en smidig lösning som ännu inte etablerat sig på Norrköpings övriga hotell. Timmy Frisk som äger hotellet har sedan tidigare två verksamheter, hotell Centric och hotell Drott. First hotel Central blir hans största investering.

Fönsterlösa hytter

För att utnyttja varje kvadratmeter av det som tidigare var kontorslokaler har ägarna valt att göra hotellrum av alla utrymmen, även fönsterlösa sådana.

– De kallas för hytter och kostar mindre än rum med fönster, men de har samma service, förklarar Timmy Frisk.

Konferens och bröllop

I restaurangens stora ”atrium” med takfönster finns möjlighet att ha konferenser och bröllopsfester. I oktober kommer Timmy Frisk själv att fira sitt bröllop på hotellet med blivande frun Josephine. Därtill kan man hyra bubbelpool och bastu på takvåningen. Trots lyxen betonar han att hotellet inte primärt riktar sig till någon finare krets.

– Det är ett folkligt ställe, alla ska känna sig välkomna här.

Grill och öl

Restaurang Stadsvakten har fått sitt namn från kvarteret som byggnaden står på och är inredd i avslappnad stil. Tanken är att det ska vara hemtrevligt.

– Vi som driver stället är uppvuxna i Norrköping och vet att många här gillar att gå ut och ta en öl och bara umgås. Därför har vi inrett restaurangen som ett vardagsrum. Det är ett tillgängligt ställe och inte alls pretentiöst, förklarar Mikael Solmanson som också har restaurang Butlers i Norrköping. Öppettiderna är generösa och om helgerna hålls restaurangen öppen till klockan 03.00.

Menyn består av mycket grillat kött samt lokala matvaror och i baren arbetar kunniga sommeliereroch barmästare. Det kommer att finnas många viner på glas och stort fokus på öl.

I restaurangen är fyra kockar anställda och totalt kommer femton personer arbeta heltid på hotellet och i restaurangen.