Nu börjar festen

Nu går sommaren mot sitt slut. Men först ska Augustifesten genomföras mellan den 17-21 augusti. Augustifesten blir som vanligt en Stadsfest för alla Norrköpingsbor och även för turister.

Augustifesten arrangeras av Upplev Norrköping AB och man erbjuder ett varierat program i år. Den traditionella marknaden med ett utbud som tillfredsställer alla smaker, kända artister på RIX FM festivalen, och fyrverkerier och musik. Augustifesten kröner den fina arrangemangssommar som Norrköping haft i år.

Program för en stor stad

Norrköping kan skatta sig lyckliga över att man har ett så pass stort och varierat utbud som man har år efter år.Förutom Kolmårdens nyheter, Visualiseringscentrum och Arbetets Museums sommarbegivenheter har man ånyo genomfört en lyckad Bråvallafestival. Men den riktiga höjdpunkten för min del är nog den gigantiska SM veckan som fullkomligt exploderade på gator och torg, oftast i SVT s direktsändningar.

Eventprogrammet kommer inte fallande från himlen. Det är framförallt Upplev Norrköpings personal som ska ha en eloge för att kommunen är attraktiv hos artister och bokningsansvariga i Världen. Det är ett lagarbete där kompetens och erfarenhet spelar in men nog blir det en åderlottning när två av Norrköpings kommun riktigt stora profiler, Stefan Papangelis och Johan Bergerfalk, la¨mnar sina uppdrag.

Ännu bättre 2017?

Under Stefans och Johans dryga tio år har Norrköping seglat upp på den svenska eventhimlen och även avancerat som idrottsstad med ivrigt ackompanjemang av Upplev Norrköping. Nu får Reidar Svedahl leda jakten på efterträdare till Stefan och Johan. Det blir inte lätt att hitta kopior men med tanke på hur attraktivt Norrköping är så finns det säkert kompetenta personer som är redo att ta över till årsskiftet.