• Ruff Werme, Annie Westlin och Ellen Nilsson från studentkåren StuFF var på plats för att bjuda gatukonstnärerna på korv. Foto: Kajsa Nilsson
  • Under två dagar pågick målandet i Västgötebacken. Foto: Kajsa Nilsson
  • Oscar Westberg och Emma Wegelid använde tejp för att få till Medieteknikdagarnas märke. Foto: Kajsa Nilsson
  • Socionomstudenterna Tove Viksten, Louise Blomkvist, Nathalie Berg och Hanna Ivarsson målade Societetens märke. Foto: Kajsa Nilsson

Nu är Märkesbacken fin igen

Återigen var det dags för studenterna på campus att pryda den färggranna Västgötebacken med föreningarnas symboler och emblem. Iklädda overaller och med största precision pågick arbetet under dagarna två.

Oscar Westberg är den nya projektledaren för Medieteknikdagarna som arrangeras under vårterminen. Att vara projektledare innebär inte bara pappersvändande och möten. Till hjälp med målandet hade han kassören Emma Wegelid.

– Jag har varit med och målat tidigare, då var jag med i fadderiet Familjen. Nu ska jag börja fjärde året på Medieteknikprogrammet, berättar Emma.

Höftar lite

Tjejerna i fadderiet Societeten börjar andra året på Socionomprogrammet och hjälps åt för att få till märket.

– Många andra använder tejp för att få till strecken helt raka, vi har höftat lite, säger Hanna Ivarsson.

Lite hjälp har de fått genom att titta på en utskrift av logotypen och därefter skissat med en krita, men annars är det på fri hand som gäller.

Använder mall

Någon som är mer noggrann med målningen är informatören i studentkåren StuFF, Annie Westlin.

– Först målade jag bakgrunden vit och när den har torkat lägger jag på en stor mall för att få till formen rätt, berättar hon.

Förutom att måla var StuFF på annat uppdrag i Märkesbacken. Grillen var igång och en välförtjänt korv med bröd passar bra i väntan på att färgen ska torka.