• The Manics premiärspelade nya singeln på releasepartyt på Broadway café. Foto: Kajsa Nilsson

Norrköpingstrio släpper singel

The Manics satsar hårt. Den 1 april släppte de singeln ”Drowning // demon”.

I slutet av 2012 drog sångaren Peter Aspegren, tillsammans med en kompis, ihop bandet The Manics.

– Vi började skriva musik och så, men det blev inte riktigt bra förrän vi hittade Fredrik och Niklas, säger sångaren Peter Aspegren.

Bandet började som en kvartett, men i och med att en av medlemmarna tog beslutet att hoppa av fortsatte de som en trio.

– Vi funderade på om vi skulle fortsätta eller inte, men det var till slut självklart att vi skulle fortsätta som trio och det har vi varit i drygt ett år nu, säger Peter.

Alla i bandet har tidigare erfarenhet av musik och av att spela i band.

– Jag har spelat i flera olika band. Något har varit mer åt punkhållet, säger Peter.

Ingen stämpel

Det är inte ovanligt att man placerar musikgrupper i olika genrer men att sätta stämpel på sin musik är inget Peter Aspegren är så förtjust i. Han menar att om man är nyfiken på vilken genre musiken tillhör får man lyssna och tänka efter själv. I grund och botten är The Manics en rockgrupp, men vilken typ av rock får man själv klura ut.

Första singeln

Den 1 april i år släppte bandet sin första singel - ”Drowning // demon”. De har tidigare spelat in en platta men menar att det är lite mer produktion bakom den nysläppta singeln.

– Vi har hittills fått väldigt bra respons både från människor runtomkring oss, men även från andra, säger sångaren Peter.

För att lyckas i musikbranschen krävs goda kontakter, mycket arbete och tålamod och det brukar krävas att man har ett arbete på sidan om.

– Vi bor ju i Sverige, vilket är ett märkligt land vad gäller liveband. Antingen är man högst upp på toppen och får alla spelningar, eller så är man längst ned på botten, säger Peter och fortsätter:

– Vi har lite spelningar inbokade. Det är inga jättestora konserter, precis, men vi hoppas på att någon gång kunna ta oss utanför landets gränser.