• Anders Ygeman fick besök från Norrköping med anledning av hans ansvar för polisväsendet. Foto: Tommy Pettersson
  • Riksdagsledamoten Mattias Ottosson var med på uppvaktningen. Foto: Tommy Pettersson

Norrköpingspolitiker besökte Ygeman

I veckan som gick besökte kommunalrådet Lars Stjernkvist (S) och riksdagsledamoten Mattias Ottosson (S) vår huvudstad Stockholm för att få en diskussion om hur polisen använder sina resurser.

Norrköping har drabbats av ett stort antal bilbränder det senaste åren och man dessutom en grov brottslighet att tampas med i den polisiära vardagen.

En cancersvulst

Med anledning av detta kände sig de båda Norrköpingspolitikerna tvungna att uppvakta inrikesminister Anders Ygeman (S). Anledningen var den senaste tidens bilbränder i Norrköping. Polisen har fått extrapengar för att bekämpa brottslighet i de städer som har den mest utsatta sociala strukturen.  Men Norrköping får inget av dessa extra medel.

Lars Stjernkvist och Mattias Ottosson tog upp frågan om Polisens resurser och hur de fördelas och påvisade också med exemplet bilbränder i Klockartorpet att Norrköping behöver mer hjälp.

– Den grova kriminaliteten är en cancersvulst som måste bekämpas med kraft. Vi förde en bra diskussion om vad regeringen gjort och planerar att göra ytterligare, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping.

– Anders Ygeman (S) håller med oss i den här frågan. Vi har fört en diskussion om situationen och vi är överens om att vi behöver ta krafttag mot den organiserade brottsligheten. Polisen behöver mer resurser, inflikar Mattias Ottosson.

Nu är det upp till polisens prioriteringar och kommunens ansträngningar i det förebyggande arbetet om man ska kunna bekämpa den grova brottsligheten.