• Snart blir det nytt liv i Skandiateaterns lokaler. Foto: Kajsa Nilsson
  • Lokalen kommer att göras om till cafémiljö. Teckning: Lennart Moberg

Norrköpings nya kulturscen

Framöver blir det ny verksamhetsinriktning i Skandiateatern. Produktionsbolaget Nordrama satsar stort på Norrköpings nya kulturscen Studio Skandia.

Sedan ett tag tillbaka har Skandiateatern stått utan fast verksamhet. Många har frågat sig vad lokalen ska användas till och när Arbis Nytta och Nöje har spelat klart sista förställningen av Rent kan ny verksamhet ta plats. Produktionsbolaget Nordrama arbetar just nu med förberedelser så att de kan förvandla Skandiatetatern till Norrköpings nya kulturscen.

– Tanken är att det ska bli en multiscen för musik, teater och kultur. Det kan vara olika arrangemang som sedan kan TV-sändas. Vi har inte nischat oss, det finns möjlighet att göra många typer av arrangemang, berättar Per Enstedt, producent på Nordrama.

Cafémiljö

Scenen kommer att rivas helt och publiken får sitta vid mindre bord istället för i långa rader.

– Det kommer att bli cafémiljö och finnas möjlighet att ta ett glas vin. Detta gör att vi kommer att ha plats för 200-250 gäster istället för 500 som lokalen rymmer nu. Ambitionen är att vi ska börja bygga i sommar efter att Rent har spelat klart och att verksamheten kan starta framåt höstkanten.