• Karin Jonsson är initiativtagaren till infrastrukturdagen. Foto: Emma Garzon

Norrköpings första infrastrukturdag

I Norrköping pågår flera projekt i trafikmiljö, och även i framtiden är det mycket på gång. Därför anordnade kommunen för första gången en infrastrukturdag för att informera personer som jobbar med yrkestrafik hur de berörs.

Infrastrukturdagen i Louis De Geer lockade ungefär 70 personer som exempelvis arbetar på åkerier, byggföretag, trafikskolor och buss- och taxibolag.

– Under dagen har vi presenterat trafikomläggningar, nya trafikplatser och annat som de kan ha nytta av att veta. Det byggs väldigt mycket i stan nu, och det kommer bli ännu mer, så det är viktigt att vara medveten om att det kommer bli störningar, säger initiativtagaren tillika tekniska nämndens ordförande Karin Jonsson.

Till exempel vid Bråvalla ska en ny trafikplats börja byggas under hösten 2016 och vara klar sommaren 2018.

Kan bli en fortsättning

Kommunen informerade även om hur de arbetar med trafiksäkerhet, till exempel nollvisionen som är ett långsiktigt mål om att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafikolyckor i landet. Det handlar bland annat om hastighetsöversyn, väghinder och att separera vägar.

– Vi får se vilken respons vi får från deltagarna. Om dagen har varit uppskattad blir det nog en fortsättning, sedan får vi se om det blir varje eller vartannat år, säger Karin Jonsson.