• 22 tjejer representerar Norrköping i disco-VM i oktober. Foto: Kajsa Nilsson
  • Anna Fredriksson och Ebba Meyer ser fram emot upplevelsen i Italien. Foto: Kajsa Nilsson
  • Vinner de mot Stockholmslaget är de nöjda. Foto: Kajsa Nilsson
  • Ebba Meyer och Anna Fredriksson har tränat för Anna Davidsson sedan de var små och har vuxit upp på dansskolan.

Norrköping representeras i disco-VM

Norrköpings danscenters ungdomar har tagit sig till disco-VM under ledning av Anna Davidsson. Under många månader har de övat på stegen flera timmar varje vecka och den 10-13 oktober åker gänget till VM i Italien.

Discodans innebär skarpa rörelser och när tjejerna sätter igång att dansa äger de verkligen rummet. Med stor pricksäkerhet sätter alla 22 tjejer rörelserna exakt samtidigt. Bakom ligger många timmars träning under hård ledning av Anna Davidsson. Hon är stolt över elevernas prestationer och talar varmt om deras framgångar.

– Jag är väldigt linjefokuserad. Om de inte håller linjerna blir jag skogstokig. Blir det fel gör vi om tills det sitter. Det är bättre att de får höra det från mig än att de ser en video från VM och inser att de inte håller raderna, säger hon.

Att hon är så noggrann framhåller också eleverna som en av hennes främsta egenskaper.

– Det är bra att Anna är så hård på träningarna. Det är viktigt att raderna är raka när man dansar i formation, säger 19-åriga Anna Fredriksson som har dansat för Anna Davidsson sedan elva år tillbaka.

Skulle ha dansat i EM

VM-biljetten var inte helt självklar för danslaget. När de förlorade SM-finalen mot ett Stockholmslag trodde de att hoppet var ute men så kom ett glädjande besked.

– När mailet kom och det stod att vi var uttagna till VM blev jag så glad. Vi skulle ha dansat i EM men eftersom jag är dansansvarig på Stadium sports camp och det krockade med EM fick vi ställa in. Många av tjejerna skulle dessutom jobba under sports camp. Därför känns det roligt att vi får dansa i VM i stället, säger tränaren som menar att tävlingen till stor del bedöms utifrån koreografens arbete.

Gymnasieungdomar

Gänget består av 22 tjejer i framför allt gymnasieåldern, somliga juniorer och andra seniorer som får ett fint avslut på sin danskarriär.

– Vi är en bra grupp och stöttar varandra, som en extrafamilj, säger Ebba Meyer.

– Dansskolan är som ett extra hem för mig, fyller Anna Fredriksson i.

De siktar inte mot VM-guld utan nöjer sig om de tar sig vidare från första omgången och helst slår Stockholmslaget.

– Vi borde ha vunnit SM, nu ska vi besegra dem i VM i stället, säger Anna Davidsson bestämt.

Förutom att danslaget ska tävla kommer också elvaåriga Fanny Sjögren tävla i singel disco under VM, det blir hennes andra VM.