• Runt om i staden fylls det upp med ljuskällor i form av bland annat en pappersbåt. Foto: Max Elofsson
  • En av de mest populära ljusattraktionerna återvänder, Circle of Life. Foto: Max Elofsson

Norrköping Light Festival

Efter förra årets succé visas ljusutställningen Norrköping Light Festival för andra året i rad. Utöver den vanliga vinterbelysningen hjälper de tolv spektakulära konst och ljusinstallationerna till med att lysa upp stadskärnan i mörkret.

Samarbetet började för flera år sedan och tillsammans med Amsterdams Light Festival har man jobbat fram ett ljuskoncept. Skaparna bakom konstverken är nationella och internationella konstnärer som i olika tolkningar sprider ljus omkring Strömmen.

"Circle of life"

Fyra verk som ingick i förra årets ljusfestival finns att återse, Circle of Life, Water Fun, Object O och Intrepid - the Paper Boat, alla inlånade från Amsterdam, samt åtta nya unika ljusinstallationer. Precis som förra året erbjuder festivalen också guidade turer och flera entreprenörer har engagerat sig och samarbetar med festivalen. För den som vill få ut det mesta av festivalen finns ett festivalarmband att köpa där man ta del av exklusiva erbjudanden med mat, shopping, nöjen och olika aktiviteter.

Både ljus och värme

Förutom belysta vattenfall, träd och fasadbelysningar runt om i Norrköping lyser Ljusfestivalen inte bara upp, utan ger även värme och trygghet under de mörkaste månaderna. Norrköping Light Festival pågår fram till 8 januari 2017.