• Östra kollektivet samlat. Foto; Kajsa Nilssson

NKPG Style blir East Collective

Många norrköpingsbor känner nog igen den färgglada logotypen som signalerar att det snart är dags för ännu ett second hand-event i Värmekyrkan. Nu har organisationen bytt namn och arbetar som East Collective.

– Vi vill bredda oss och ha möjlighet att ta oss utanför Norrköping, därför passar det nya namnet bättre. Vårt mål är att kunna arrangera fler och större event med inriktning på både second hand och klubb, säger samordnaren Victoria Manfred som även arbetar i en klädbutik i Norrköping.

Skapar mötesplatser

Organisationen grundades för ungefär två år sedan och består av elva klädintresserade individer som tillsammans skapar forum och mötesplatser för likasinnade i Norrköping.

– Det är väldigt tillåtande, alla får vara precis som de själva är och vill vara. Vi är allihop väldigt kreativa och har mängder av idéer till framtida projekt. Nästa stora grej är ett tvådagarsevent i juni och sedan en större utomhusmarknad i augusti.

Popupstore på Munken

I mitten av april anordnade East Collective en popupstore på puben Saliga Munken.

- En popupstore innebär att vi tar över en lokal och gör den till vår egen. Vi klädde alla väggarna i vitt tyg och hade sedan försäljning av kläder samtidigt som vi firade att vi bytt namn till East Collective.

Kajsa Nilsson

kajsa.nilsson@norrkopingsmagazinet.se

citat: Vårt mål är att kunna arrangera fler och större event med inriktning på både second hand och klubb. – Victoria Manfred, samordnare