• Camilla Jonsson och Sofie Engström under Synstorpsdagen. Foto:Tommy Pettersson

Next stop Klädladan

Längs med E22:an mellan Ringarum och Gusum dyker det plötsligt upp en röd lada i ett litet kluster av hus. Jag snurrar runt och av Europavägen för att komma in på den rätta avtagsvägen till ladan.

Stora underhållsarbeten görs just nu på vägsträckan mellan Söderköping och  Valdemarsvik och ännu bättre kommer det att bli när det stora vägbygget ”Förbifart Söderköping” sätts igång 2017.

Osannolik marknadsplats

Vid en första anblick ser Sko&Klädladans butikslokal ut att ligga helt fel i den svenska naturen ur ett kundperspektiv, men stället har funnits en längre tid så något måste vara rätt. För två veckor sedan arrangerades Synstorpsdagen och initiativtagare till den dagen var en del företagare i området där Sko&Klädladan ligger.

– Sko&Klädladan bildades av min familj för 30 år sedan och nu driver jag  det här sedan tiotalet år tillbaka. Hennes kollega Camilla Jonsson driver damavdelningen sedan åtta år tillbaka. Mina föräldrar köpte upp ett konkursparti och sedan har det vuxit år efter år, berättar ägaren Sofie Engström och fortsätter.

– Min pappa drev Traktorförsäljning och en verkstad från början men den såldes och vi kunde bygga ut för konfektionsförsäljningen och på den vägen är det.