• För att få bort allt hår krävs många behandlingar, allt ifrån fem till 15 tillfällen kan behövas. Foto: Kajsa Nilsson
  • Det krävs att man är legitimerad sjuksköterska för att få göra fillers. Foto: Kajsa Nilsson

Newlook tar bort hår och blodkärl med laser

Sedan ett par veckor tillbaka har Örebroföretaget Newlook laserklinik etablerat sig i centrala Norrköping. På behandlingsmenyn finns många arbetsmetoder och kunderna kan bland annat bleka tänderna, ta bort oönskad hårväxt och njuta av en skön massage.

I personalstyrkan finns de båda delägarna Helena Ergun och Diana Iessa samt sjuksköterskan Isabelle Berg-Aulén. De är inriktade mot olika behandlingar. Att injicera medlet Filorga för läppförstorning och att motverka rynkor kräver till exempel att man är legitimerad sjuksköterska.

– Jag har läst många mindre kurser inom olika ämnen men är i grunden idrottsmassör, berättar Helena Ergun som kommer att utföra såväl vanlig massage som idrottsmassage på kunderna.

Grön laser

Att behandla oönskad hårväxt med laser har under många år funnits på marknaden, nu finns även så kallad grön laser som kan ta bort ytliga blodkärl i ansiktet.

– Just nu är det bara Diana som är utbildad för grön laser, men jag är snart klar med min utbildning också, säger Helena Ergun.

Tills vidare utför hon behandlingar med diodelaser för att ta bort oönskad hårväxt. Skillnaden mellan diodelaser och metoden IPL är att diodelasern även kommer åt ljusa hårstrån. Med IPL-metoden är det bara mörka hårstrån som kan behandlas.