• Rozmari Thorell driver Dermaroz som startade i höstas. På salongen använder hon gärna Nuxes produkter. Foto: Kajsa Nilsson
  • Dofterna är många och goda på salongen. Foto: Kajsa Nilsson
  • Behandlingsrummet är luftigt. Foto: Kajsa Nilsson
  • Rozmari Thorell har 20 års erfarenhet i branschen och nu startar hon egen verksamhet. Foto: Kajsa Nilsson

Mysig paus från vardagsstressen

Rozmari Thorell har länge arbetat som anställd och frilansande hudvårdsterapeut. Under förra året fick hon äntligen tag i en ändamålsenlig lokal för egen verksamhet i centrala Norrköping. Nu är hon igång som salongsägare sedan slutet på sommaren.

När man kommer genom dörren letar sig den söta doften av doftljus in i näsborrarna. Butikslokalen är ljust inredd och i det luftiga behandlingsrummet längre in är golvet täckt av vackert trä. Här trivs Rozmari Thorell.

– Det här är det jag vill jobba med och det som ger mig energi, berättar hon.

Prima meritlista

Tidigare anställningar har varit på Selma Spa, Birka Cruises, Söderköpings brunn och Badhotellet i Tranås. Senaste anställningen var på Parfymeri L i Norrköping. När de stängde igen för ett par år sedan lämnade Rozmari Thorell hudvårdsbranschen för ett tag. Under två år var hon butikssäljare på Esprit men längtade tillbaka till sin ursprungliga profession och har nu startat egen salong i centrala Norrköping. Lokalen ger ett varmt välkomnande och är precis vad hon letat efter. Förutom att den inte har dusch.

– Jag får anpassa mina behandlingar efter lokalen. Eftersom att jag inte har dusch kan jag inte erbjuda kroppsbehandlingar som kräver att man måste duscha, förklarar hon.

De flesta behandlingarna rör sig inom anletets geografi med ansiktsbehandlingar och frans- och brynfärg som flaggskepp.

– När jag sätter händerna på en person känns det att det blir en förbättring både till det yttre och inre. Jag tror mycket på positiva energier, till exempel när någon kommer hit och är rätt låg men som lyser när han eller hon går härifrån. Inte sällan får jag samtal efter behandlingen av kunder som berättar att de nu mår mycket bättre.

Utnyttja friskvårdspengen

Förutom att gå till salongen för skönhetsbehandlingar kan man besöka en massör på Dermaroz.

– Många har friskvårdspeng som lätt brinner inne om man inte utnyttjar den. Vill man inte träna kan man ju alltid gå på massage, tipsar hon om.

Förutom att erbjuda regelrätta behandlingar i lokalen kan man boka in sig på spakväll, antingen på plats hos Rozmari Thorell eller hemma hos kunden.

– Då blir det snabba behandlingar, till exempel ansiktskur, brynfix, make up eller nagelfix. Jag hyr in en make up-artist. Under spakvällarna fnittras det och umgås under 3-4 timmar. Det kan vara ett kompisgäng, möhippa eller ett sätt att umgås med kollegorna på.

Föredrar naturliga produkter

På Dermaroz premieras produkter som till stor del består av naturliga råvaror. Exempel på det är Nuxe som används flitigt av Rozmaris kunder.

– Det är ett franskt märke som från början bara såldes på apotek i Frankrike. Det innehåller inte några konserveringsmedel eller parabener. Man går tillbaka till förr och satsar mycket på örter. 80 procent av ingredienserna är faktiskt av naturligt ursprung, redogör hon.

Hon förklarar att det just nu är populärt att vara extra aktsam om vad man applicerar på huden.

– Förutom att det är naturligt aktiva ingredienser har de tillverkat alla förpackningar i återvinningsbara material. Det här märket uppskattas av alla generationer, fastslår hon.