• Sophia Jarl älskar Norrköping. Foto: Kajsa Nilsson

Mitt Norrköping: Sophia Jarl

Sophia Jarl är ett känt ansikte i Norrköping. Hon är politiker för moderaterna, företagare och även utbildad lärare. Här ger hon oss "sitt" Norrköping.

Favoritplats i Norrköping?

En löprunda över nån av de vackra ängarna på Vikbolandet eller en promenad utmed stranden av Bråviken. Det krävs andrum för att vässa tungan.

Nån krog du gillar?

Kvarteren runt Knäppingsborg har kommit att bli mitt favoritställe för en bit mat eller ett glas vin med familj och vänner. Mysig atmosfär i ett industrilandskap som är unikt för vår vackra stad.

Det bästa med Norrköping?

Vår stad har fantastiska förutsättningar. Bra geografiskt läge, stolta musik- och idrottstraditioner, bra boendemiljöer och intressanta människor. Men tyvärr tar vi inte tillvara på de förutsättningar som finns.

Bör man resa en staty av Plura?

Jag tror Plura gör sig bäst live.

Här hade jag mitt första jobb?

Jag jobbade som praktikant under några somrar på grundskolan och i gymnasiet på röntgenkliniken på VIN. Ingenting är att ta för givet när liv och död blandas så nära i vardagen.

Det här vill jag ändra på i Norrköping

Det är inte ok att nästan tolv procent står utanför vår arbetsmarknad och att var femte elev inte klarar grundskolan. Jag vill att vi rustar alla människor som bor i Norrköping med verktyg så att alla kan vara med och ta tillvara på de förutsättningar som finns.