• Pernilla Lexhagen listar sitt Norrköping. Foto: Peter Lundström

Mitt Norrköping: Pernilla Lexhagen

Under rubriken ”Mitt Norrköping” berättar välkända såväl som igenkända Norrköpingsprofiler om sin stad. Pernilla Lexhagen har jobbat med event och på många ställen i ”Peking”. Här delar hon med sig av sina favoritplatser.

Arbetets museum: Detta innovativa, underbara och vackra hus med dess kreativa innehåll är en färgsprakande oas mitt i det unika Industrilandskapet. Här samsas föreläsningar och utställningar, konferenser och boutiquebesökare med barnfamiljer vars treåringar vill träffa Bamse och Lille Skutt. Man kan inte bli annat än stolt Norrköpingsbo när man är här! Fri entré och du blir garanterat berörd av något under ditt besök.

Halvars glass: Norrköpings säkraste vårtecken - att Halvars öppnar. Lycka går att köpa för pengar! Förra årets intåg av lakritsmjukglassen var lika genial som god. Studenter och pensionärer delade på sittplatserna och vi som liksom smet från jobbet skippade hellre lunchen till förmån för en Banana split. Jag menar, bananer är mat? Gör inga under för baddräktssäsongen men det är värt det - alla dagar i veckan.

Åbackarna: Rhododendrondalen alltså. Så njutbart. En skön trekilometersrunda i bra skor som kan få vilken inbiten Linköpingsbo som helst att släppa LHC och flytta hit. Här får man trängas lite med hungriga gräsänder, föräldrar med barnvagnar och glada motionärer. Alla sinnen får sitt, Strömmen är bedövande vacker under alla årstider och Femöresbron som knyter ihop Kneippen med Folkparken är ljuvlig med sin lilla örtagård vid den gamla Brovaktarbostaden.

Knäppingsborg: Här är allt bara vackert! Former, färger, smaker och lukter blandas och det känns internationellt att få sitta på innergården och bara ägna sig åt något gott att äta och dricka och att titta på folk. Det känns som om alla har en relation till Knäppingsborg och att alla har sin egen favorit. Personligen gillar jag Enjoy och Fika, avslappnad atmosfär och sköna människor. Här finns också designbutiker, ostaffär och fiskaffär. Hey, what’s not to love?

Kolmårdens djurpark: Vilken kronjuvel! Vår stolta turistmagnet som förra året skapade 1,5 mils kö från Kolmården till E4:an. Tänk bara på hur många som vill besöka Norrköping tack vare denna hårt satsande nöjespark och vad det gör för stadens näringsliv. Med förstklassig djurhållning, utbildningsverksamhet och ytterst skicklig forskningsavdelning sneglar till och med amerikanska djurparker på lilla Kolmården. Som årskortsinnehavare samt mor till barn som inte kunde bry sig mindre om djuren i parken, uppskattas attraktionen Delfinexpressen och lekparken väldigt mycket. Den här mamman är även barnsligt lycklig och förväntansfull inför nya Wildfire. Bra jobbat Mats Olsson och gänget!

Jag gillar inte trapporna i Rådhuset.

Namn: Pernilla Lexhagen

Yrke: Konferensansvarig

Från: Norrköping

Bor: Krokek