• Daniel Forsberg, här fotograferad i Hörsalsparken. Ett ställe han är kluven till. Foto: Kajsa Nilsson

Mitt Norrköping: Daniel "Foppa" Forsberg

Under vinjetten "Mitt Norrköping" berättar kända och okända Norrköpingsbor om sina favoritställen i "Peking". Förts ut är mångsysslaren Daniel "Foppa" Forsberg.

Strömsparken

Här får man ett behagligt och kreativt designat vattenhål mitt i city. Dessutom är det en idealisk plats att förtära en välsmakande take away-kaffe på - gärna i solskenet på en bänk vid en bäck. Parken är barnsligt snygg och sjuder av lagom mycket puls och liv. Har man tur får man se en och annan lekande fisk också.

Värmekyrkan

Efter att ha fått äran att anordna en hel del arrangemang här slår det mig tydligt att detta är Norrköpings coolaste och mest unika fest- och evenemangslokal. Den råa känslan av sten, det skyhöga taket och smaken av industrihistoria kombinerad med rätt ljud- och ljussättning har fått både mig och många andra att jubla wow många gånger!

Brödernas Kafé

Norrköpings gladaste och trevligaste bröder, Martin och Robert, har skapat en harmonisk och trivsam oas för alla oss som gillar gott kaffe, en nypa stil samt ett klassiskt skönt fikahäng. Här är alla lika välkomna - både ensamma tunnelseende laptopjobbare och stora flabbande kompisgäng. På uteserveringen har man dessutom solen rakt i plytet. Perfekt - precis som det ska vara!

Strömsrundan

Det här är egentligen ingen plats. En promenad eller joggingrunda runt strömmen är ett koncept, ett vardagsäventyr och en klassisk lokal paketlösning. Kombinera rundan runt Åbackarna med spindelsafari på fängelsebron, hänförs av kraftfullt forsande vatten och svälj en våffla på Färgargården. Strömsrundan kan också avnjutas som plusmeny - då med en tillagd rutt förbi Himmelstalundsbadet och om möjligt en frisbee i skallen från den intilliggande golfbanan.

”Lilla plan” i Klockaretorpet

I min personliga fotbollsvärld är detta Norrköpings svar på Rios Copacabana. En torftig och försvarslös liten gräsplätt där vi, som små pojkvaskrar, joxade med trasan som om det inte fanns en morgondag. Här har drömmar skapats, tunnlar slagits och skor skavts sönder. Förbannade och lättstörda grannar var en bonus och en extra adrenalinkick. Det var vår stund - här och nu. En uppdatering på Facebook var både omöjligt och otänkbart.

Hörsalsparken är ingen direkt favorit

A-laget har sparkats ut till förmån för korpserien. Den klassiska mötesplatsen i city har tyvärr blivit både ofunktionell, vildvuxen och ful. Att de få sittplatserna som finns är vända ifrån solen eller medvetet agerar insektsbon är högst kreativt - men långt ifrån välkomnande. Hörsalsparken är platsen man passerar eller går igenom, men aldrig stannar i.

”Foppa i korthet”

Namn: Daniel Forsberg, kallas ”Foppa”.

Jobbar med: Mångsysslare inom kultur, projekt och media

Från: Norrköping

Bor: Norrköping