• Niels Nielsen tog sig en funderare på vilka ställen han gillar i sin hemstad och kom fram till följande. Foto: Privat

Mitt Norrköping - Niels Nielsen

Under vinjetten "Mitt Norrköping" berättar kända och mindre kända profiler om sin stad och vilka platser den håller kär. Niels Nielsen är ständigt aktuell som musiker, producent och ena halvan i industribluesbandet Dead Soul som i dagarna släppte nya singeln "Home by the sea". Här listar han sina smultronställen i "Peking".

Etcetera: Bästa sopplunchen i Norrköping. Varierat och alltid jättegott. Vegetariskt och ekologiskt och dessutom förbluffande billigt. Mitt favoritställe att äta lunch på. Perfekt för en smart (äter inte kött) musiker (läs: ojämn inkomst).

Durkslaget: Bästa halloumiburgaren i stan, världsklass på personalen och god öl. Det enda negativa är att det är IFK Norrköpings hemma-ställe, alla vet väl att ÅFF är Östergötlands bästa fotbollslag?

Klubb PANG på Arbis: Hedvig Solvik ch Limpan från pg.Lost har kört en klubb ett tag i stan, just nu på Arbis och det är alltid perfekt stämning, bra bokningar och kanonljud. Känns alltid som en hemvändarkväll. Försöker att pricka in det vare sig jag känner till banden eller ej eftersom det alltid är värt ett besök speciellt nu på Arbis som är en av de finaste lokalerna i Sverige.

Broadway-frukost: Broadway är Broadway, jag menar, det sitter i väggarna. Går inte räkna antalet öl man druckit där men jag vill även slå ett slag för en stadig 11-frukost med äggmacka och kaffe innan det är dags för studion. Bra atmosfär och kul blandning på folk.

Vaxkupan: Varje riktigt stad måste ha en riktigt skivaffär och Vaxkupan är en riktig skivaffär. David lyckades få tag på senaste Radioheadsingeln på vinyl som bara kom i 2000 ex i hela världen. Och folk som försöker få tag på Radioheads exklusiva släpp vet hur omöjligt det är. Jag tvivlar på att Åhléns hade lyckats.

Vad jag inte gillar med Norrköping: Galleriorna mitt i smeten. Ja, jag vet, det är jättesmidigt och jag julhandlar också där, och visst, det är väl bra att folk spenderar pengar till höger och vänster. Men det är så osexigt. Kan vi inte bli först i Sverige med att bara göra om det till ett inspirerande centrum utan de här galleriorna?