• Mångsysslaren Anders Berlin har den rätta looken. Foto: Maziar Hamedi

Mitt Norrköping - Anders Berlin

Möt Anders Berlin, mångpysslare som spelar keyboard i coverbandet Lalles Bodega, driver den egna studion Over The Top, samt jobbar på familjeföretaget Investkonsult Sweden AB. Här berättar han om "sitt" Norrköping. 

Min favoritplats:

- Jag får nog säga mitt eget hus och studion som ligger där i. För mig är det en av fördelarna med att bo i Norrköping - att kunna bo relativt centralt men ändå i ett lugnt område, och ha möjlighet till en egen musikstudio. Gångavstånd till centrum och cykelavstånd till det mesta. I min studio tillbringar jag många timmar, både för mig själv och tillsammans med andra musiker/artister.

Här hade jag mitt första gig:

- Oj, svårt att minnas - jag började spela i orkestrar såsom NUMK (Norrköpings Ungdomsmusikkår) och NUSO (Norrköpings Ungdomssymfoniorkester) så ett ställe som bör nämnas här kanske är Hörsalen. Där gjorde jag många "gig" i unga år, främst som slagverkare.

Bästa krog:

- Den har nog inte öppnat än! Jag tycker ärligt talat att det finns ett tomrum att fylla här. Personligen saknar jag fler krogar som har livemusik (just nu finns det bara en), där både coverband och originalartister kan spela. Men det kanske inte finns någon efterfrågan, sorgligt nog?

Om jag inte bodde i Norrköping så skulle jag bo i:

- Egentligen skulle jag inte vilja flytta härifrån, men om jag måste välja skulle jag nog säga Stockholm. En bra ställe att bo i om man är i musikbranschen. Detta gillar jag inte i Norrköping: Att det numera finns människor här som inte har tak över huvudet, mat att äta, rena varma kläder, eller trygghet,  saker som jag och många andra tar för givet.