• Det är inte alla företagare som har en egen väg. Foto: Jerry Prütz

Mitt jobb – Olof Wikström

Hej Olof Wikström, vad jobbar du med?

– Jag har egentligen två arbeten. Dels ordnar jag konserter/festivaler med olika band sedan har jag olika artister som jag säljer till olika arrangörer. Detta har jag gjort yrkesmässigt sedan 1995 i mitt bolag Skrikhult Production.

Jag har hört att musikbranschen är ganska ombytlig och svår?

– Ja, det stämmer. Det finns en god chans att tjäna ganska bra med pengar men det finns även en mycket stor risk med att arrangera olika spelningar då man även ganska lätt kan förlora stora pengar. Det räcker med att inte publiken dyker upp i den utsträckning man tänk och så går man back.

Du jobbar uteslutande med hårdrock och hårdrockare?

– Det stämmer och det av flera skäl. Dels är den publiken väldigt bra och trevlig, men vill dricka några öl, träffa likasinnade och lyssna på sitt favoritband. De flesta hårdrocksband är väldigt uppstyrda och välfungerade, nästan som ett företag faktiskt. Ett bra exempel på det är Sabaton som jag jobbade med under många år. Det finns alltid en förklaring till varför det går bra för olika band.

Hur går det för dig?

– Jag har en vän som är revisor och han tycker varje år att jag ska lägga ner, lite på skämt och jag har ju överlevt i mer än 20 år nu. Den här branschen är full av lycksökare som försöker att tjäna snabba pengar men då har man nog valt fel bransch. Det här är mer ett sätt att leva.