• Jan Staaf, chef för utredningssektionen, Gunilla Broman, spaningsledare/ förundersökningsledare, Johan Levin från regionala utredningsenheten och Thomas Agnevik, presstalesman informerade på pressträffen. Foto: Tommy Pettersson
  • Gunilla Broman leder polisens spaning. Foto: Tommy Pettersson

Misstänkt rånmord i Mantorp

Polisen tillsätter särskild utredning

Polisen har nu tillsatt en särskild utredningssektion för det misstänkta mord som skedde i måndagskväll i Mantorp. Utredningsgruppen jobbar under ledning av Gunilla Broman, spaningsledare som för närvarande har ett 25-tal personer involverade i utredningen.

Förhör är hållna och kommer att fortsätta hållas. Polisen uttrycker på presskonferensen att man är väldigt angelägen om att få in tips och hjälp i sökandet av gärningspersonen/personerna.

– Vi undersöker nu den bil som beslagtogs tidigare för en eventuell koppling till morden i Mantorp. Vi har nu även kontinuerlig kontakt med chefsåklagare Per Andersson i utredningen, säger Jan Staaf, chef för utredningsenheten.

Mord i två fall

Klockan 18.08 igår larmades polisen till en fastighet på landet utanför Mantorp i Mjölby kommun där ett grovt våldsbrott hade inträffat. Polisen undersöker  även misstanke om rån såväl som mord.

  Polis kom till platsen klockan 18.28.  Området spärrades av för att eventuella spår inte skulle förstöras. Kriminaltekniker och hundpatrull larmades till platsen. Polisen kunde senare bekräfta att två personer hade avlidit. Det var en anhörig som hittade de två döda personerna, en kvinna i 62-årsåldern och en man i 70-årsåldern, som påträffades bundna i huset. Paret hade utsatts för grovt våld.

Sågs senast på fredagen

Polisen har inlett en förundersökning om mord i två fall. Under måndags kvällen arbetade polisen med att samla in så mycket information som möjligt om omständigheterna kring händelsen. Det handlar om att söka efter spår efter misstänkt gärningsman eller gärningsmän, hålla förhör med personer som har information om de avlidna, och att försöka kartlägga vad som har hänt.

Polisen har under gårdagen och gårdagsnatten arbetat intensivt med att söka spår i och i anslutning till fastigheten, samt prata med personer som kan ha information som leder ärendet framåt. Samtidigt pågår arbetet med att utreda hur personerna har bragts om livet. Det äldre pensionärs paret sågs senast fredagen innan upptäckten.

Tipsa 114 14

Polisen är intresserad av tips. Den som har sett personer eller fordon i närheten av den aktuella fastigheten de senaste dagarna kan lämna tips på 114 14. Även annan information som kan kopplas till ärendet är av intresse.