• Östgötacupfinalen mellan Smedby AIS och Linköping FC spelades på den ena av de nya konstgräsplan på Mirum Arena. Foto: Wladimir Loyola
  • Peter Löfquist, chef för Mirum Galleria, kände sig stolt efter invigningen av Mirum Arena.
  • Barn- och ungdomsnämndens ordförande Olle Johansson var med och invigde den nya idrottanläggningen i Smedby. Foto: Wladimir Loyola

Mirum Arena invigdes

Smedby AIS har invigt sin nya idrottanläggning, Mirum Arena. Evenemanget ägde nyligen rum och skedde under en molnig förmiddag. Men personligheter från kommunen, Mirum Galleria och klubbens ansvariga deltog inför ett par hundra personer i ceremonin och lyste upp det hela.

Trots att det var regnigt och gråmulet var det mycket besökare på plats vid invigningen. Klubben Smedby AIS passade dessutom på att fira sitt 85-års jubileum vid samma tillfälle. Ceremonin gick till så att man presenterade alla parter som var inblandade i anläggningens konstruktion. Efter invigningen spelades Östgötacupfinalen för damer mellan Smedby AIS och Linköpings FC.

70 år till

Olle Johansson från Norrköpings kommun tyckte att det var en idrottshistorisk dag och han berömde klubbens insats.

– I dag har ni i föreningen skapat en plats för barn och ungdomar som kommer att springa på denna plan minst 70 år framåt. Stort grattis till alla er i Smedby, sa Olle Johansson i sitt tal.

Peter Löfquist, chef för Mirum Galleria, kände sig stolt och glad eftersom butikerna under många år har haft ett samarbete och varit sponsorer till Smedby AIS.

– Den här fantastiska anläggningen som nu är på väg att förverkligas är långt ifrån färdigt. Under nästa år hoppas vi att arenan är klar. Den kommer inte enbart att innehålla fotboll, utan den kommer även att erbjuda en mängder aktiviteter för barn och ungdomar, säger Peter Löfquist.

Nära samarbete

Enligt Peter Löfquist kommer Mirum att ha ett långsiktigt samarbete med klubben. Han påpekar att Smedby, Rambodal och Brånnestad är köpcentrets primära marknadsområden, där namnet Mirum Arena är ett bevis på detta.

Per Arne Sterner, ordförande i Smedby AIS, visade sig vara väldigt nöjd med samarbetet och evenemanget:

– Det känns fantastiskt. Vi kommer att få ett bra samarbete med Mirum och på många sätt, förklarar han.

Per Arne Sterner fick ta emot en minnesgåva från Östergötlands Fotbollförbund. Ha sa vidare att nästa år kommer man att bygga klubbhus och omklädningsrum på anläggningen.