• Till vardags syns han mest på Östgötateaterns scen. Men ibland syns Michael Westlund i tv också. Foto: Max Elofsson

Michael fick veta mer om sommarhuset

Skådespelaren Michael Westlund kommer ursprungligen ifrån Gävle men har valt att flytta till Norrköping just för att teaterscenen och utbudet här är så pass bra. Han har gått på Balettakademin i Stockholm och har nyligen medverkat i SVT:s "Det sitter i väggarna".

Sedan han var klar på Balettakademin i Stockholm 2011 har Michael Westlund jobbat som frilansande skådespelare och dansare. Just nu bor han både i Norrköping och Stockholm och veckopendlar emellan städerna eftersom han medverkar i förställningen La Cage aux Folles på Östgötateatern i Norrköping.

Fått mycket uppskattning

Men det som har gjort att Michael och hans man Daniel har fått allt mer uppmärksamhet den senaste tiden är för att det har medverkat i ett tv-program på Sveriges Television. "Det sitter i väggarna" handlar om att historikern Christopher O´Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg besöker hus som kan ha en speciell historia att berätta som inte är känd för de som bor där.

Michael och Daniels sommarhus i Grönviken i Jämtland fick ett besök under två veckors tid i juni i år. Tisdagen den 29 november visades programmet på tv och uppståndelsen som Michael upplevde efteråt beskriver han som galen.

– Det är så himla många människor som har skrivit och sagt så fina ord om programmet. Det blev dessutom många nya följare för oss båda i sociala medier, säger han.

Släktgård

Hur kommer det sig då att just dem medverkade? Förra julen fick Michael nys om programmets första säsong och tittade igenom samtliga program under en dag. Det fick honom att skicka en ansökan om att de skulle komma till Grönviken och kolla igenom sommarhuset. Till slut fick de veta flera saker som de inte hade en aning om innan.

– Vi fick veta att Grönviksgubben har bott på gården och de hittade även hans gamla käpp. Dessutom har inte gården legat på samma plats hela tiden utan den flyttades någon gång på 1840-talet och det var så häftigt att få veta om saker som man inte hade en aning om, säger Michael Westlund.

Mot slutet av programmet kom det även fram att det är en släktgård till Daniel. De köpte gården 2013 när det var i väldigt dåligt skick.

– Det är många som har sagt det att det var ett fint avsnitt och tackar för att vi bjöd så mycket på oss själva och det är allting kul att höra, säger han.