• Oscar Westberg har medverkat på medieteknikdagarna många gånger. I år är det hans första gång som projektledare. Foto: Anna Ek
  • Gaia var guldsponsor för eventet och i år firar de 20-årsjubileum. Foto: Anna Ek
  • Kristofer visar upp projektet han gjort tillsammans med andra studenter. Det heter ”Elements” och består av en röksimulering. Foto: Anna Ek

Medieteknikdagar på Campus Norrköping

I veckan drog årets medieteknikdagar igång. Under två dagar bjöds studenterna från programmet Civilingenjör i medieteknik på spännande föreläsningar och besök av 33 företag.

Medieteknikdagarna hölls den 2-3 april och studenterna bjöds på besök från stora företag, till exempel Spotify.

Projektledare för eventet var Oscar Westberg som läser tredje året på medieteknikprogrammet. Han har medverkat flera gånger tidigare, men det är hans debut som projektledare.

Stor budget

– Eventet har haft ungefär 300 besökare. Trots att det inte är jättestort har vi lyckats locka över 30 olika företag, säger Oscar Westberg.

Budgeten låg på omkring 500 000 kronor, finansierat av gästande företag.

Attraktiva föreläsare

Under dagarna fick studenterna lyssna på åtta olika föreläsare. En av dem hölls hemlig ända till onsdagsmorgonen.

– Den största föreläsaren är Nafees som har vunnit en Oscar, säger Oscar Westberg.

Nafees arbetar på Dreamworks, en filmjätte från USA som främst arbetar med animerade filmer. Han har bland annat blivit belönad med en Oscarsstatyett för sina prestationer.

Elever visar upp projekt

Förutom alla företagsmontrar visade även studenter från medieteknikprogrammet upp sina egna projekt. Ett av dem är ”Elements” som är en GPU-baserad röksimulering. Exemplaret som studenterna visade upp är simulerad rök som är skapad utefter matematiska ekvationer.

– Röken flyger bara runt lite i det här fallet. Man kan använda det i spel och som specialeffekter, säger Kristofer, en av skaparna av ”Element”.

Gaia 20 år

En av eventets största sponsorer var Gaia. De arbetar med att leverera konsulttjänster och systemlösningar som kompletterar IT-projekt. I år fyller de 20 år och har en av de mest färgglada montrarna på eventet.

– Vi var här redan klockan åtta i morse för att sätta upp det här, säger My Isoniemi från IdaDesign som står för monterarbetet.