• I november 2014 fick Mats en stroke som han hämtade sig snabbt ifrån.Men med stroken i minnet fick det honom att tänka till vad som viktigt i framtiden. Foto: Tommy Pettersson

Mats Johansson lämnar efter valet 2018

Regionstyrelsens ordförande tillika socialdemokraten Mats Johansson är allt som oftast klok som en bok. Nu visar han prov på detta igen när han väljer att inte att ställa upp för omval vid nästa års landstingsval.

Mats är en lokalpolitiker som är korrekt i det mesta av vad han företar sig på den politiska scenen och därför kommer det inte som en överraskning att han nu aviserar har tar sin Mats ur skolan i lagom tid inför nästa års val.

Valsedlar processas fram

Eftersom de flesta partierna nu håller på med att fixa sin vallistor inför valet är det rätt tid för Mats att lämna över stafettpinnen till någon annan.

– Har arbetat heltid med politik sedan 1994 både i Linköping och i Östergötland. Jag känner en stor stolthet för det förtroende jag fått av partiet genom åren men nu är det dags att lämna ordförandeklubban vidare, säger Mats Johansson (S), som fick sitt första fritidspolitiska uppdrag i Linköpings kommun då han sattes i skolstyrelsen som ersättare under en smått legendarisk ordförande, Harry Nylund.

– Jag har genom åren haft många kompetenta kollegor och medarbetare som jag värdesätter högt. Men jag ser också att det finns kvalificerade kandidater som står redo att ta över.

Engagemanget är kvar

Som tur var slutade inte Mats Johanssons politiska bana där i Skolstyrelsen. Vistelsen inom skolpolitiken gav mersmak och värdefulla erfarenheter om bland annat ett ledarskap kan te sig.hur

– Arbetet som regionstyrelsens ordförande har varit oerhört intressant. Jag känner att regionen utvecklats under de senaste åren och att det finns mycket på gång. Samtidigt är det ett krävande arbete som ställer höga krav. Även om jag även i framtiden kan tänka mig politiska uppdrag om partiet vill är det dags att lämna mitt heltidsengagemang. Min hälsa är inte som den en gång varit och uppdraget att leda partiet i regionen är krävande, säger Mats Johansson som alltid har funnit si väl tillrätta i den regionala och lokala politiken. Någon längtan efter uppdrag i Stockholm har han aldrig haft.

– Engagemanget finns kvar hos mig och om partiet och väljarna vill så kan jag kanske ta ett mindre krävande fritidspolitiskt uppdrag i framtiden.