• Arbetsförmedlaren Faten Isik var med och arrangerade mässan. Foto: Kajsa Nilsson
  • På Nobina där Catarina Karlsson och Rickard Karlsson arbetar är ungefär 30 procent av de anställda kvinnor. Foto: Kajsa Nilsson
  • Besökaren Valeska Salas tog studenten i våras och skulle kunna tänka sig att arbeta inom ett mansdominerat yrke. Foto: Kajsa Nilsson

Mässa för kvinnor i arbetslivet

För första gången arrangerade Arbetsförmedlingen i Norrköping en mässa med syfte att rekrytera kvinnor inom mansdominerade branscher. Flera företag var på plats för att prata om kvinnor i arbetslivet, och en hel del intresserade besökare.

– De branscher som är mansdominerade och som det finns jobbmöjligheter inom är bygg, industri och IT-branschen, berättar Faten Isik, arbetsförmedlare vid Arbetsförmedlingen i Norrköping.

I vår ska de arrangera ytterligare en mässa, fast med män i kvinnodominerade yrken i fokus. Under höstens mässa försökte de få arbetssökande att tänka i nya banor.

– Om man har varit utan arbete i sin bransch under flera år kan det vara idé att söka sig utanför den, inom de branscher som är här idag finns det jobb- och utbildningsmöjligheter. Vi har valt yrken där marknaden inte är mättad, säger hon.

Van vid jargongen

Catarina Karlsson har under sitt yrkesverksamma liv hållit sig inom mansdominerade yrken och hon rekommenderar fler kvinnor att leta sig dit.

– Jag arbetar som busschaufför för Nobina sedan åtta år tillbaka och märker att det blir fler och fler kvinnor som letar sig hit. Tidigare arbetade jag på Whirlpool och där var det också många män. Det är en viss jargong man får vänja sig vid inom mansdominerade yrken, men det finner man sig i, säger hon.

För Nobina kör hon buss i Norrköpings landsbygdstrafik på uppdrag av Östgötatrafiken. Kollegan Rickard Karlsson uppskattar att ungefär 30 procent av chaufförerna är kvinnor.

Överskott i Norrköping

– Vi är inte här för att rekrytera, vi har nästan ett överskott på chaufförer i Norrköping. I Stockholm är det stor brist och då får bolagen ta in de som söker, här har vi ett större urval av sökande, säger han.

I arbetsstyrkan på Nobina i Norrköping är kvinnor underrepresenterade i kategorin fast anställda, men det har en naturlig förklaring, menar Rickard Karlsson:

– Man får fast anställning varefter och bland dem som funnits i företaget en längre tid är det fler män, säger han.